Band bij Saab gaat eindelijk weer rollen

De Zweedse autobouwer Saab verwacht dat er dankzij een tweetal nieuwe leningen binnen een week weer nieuwe auto’s van de band zullen rollen.

Dat maakt het bedrijf onder leiding van de Nederlander rasondernemer Victor Muller vandaag bekend. Saab sloot een kortlopende lening (zes maanden) voor 30 miljoen euro af bij het Letse hedgefonds Gemini. Daarnaast leent het bedrijf iets meer dan 29 miljoen euro bij de Europese Investeringsbank (EIB). 

Ongeveer een jaar geleden nam Muller het noodlijdende Saab over van autoreus General Motors. Hij beloofde, achteraf gezien, te ambitieuze verkoopcijfers die op dit moment nog niet uitkomen, waardoor het bedrijf nog steeds verlies maakt. Op de AutoRAI 2011 toonde Saab een tweetal nieuwe modellen die hopelijk  zullen bijdragen aan een beter verkoopresultaat de komende periode.

Met het geld hoopt Saab binnen een week weer te starten met het maken van auto’s. De productie ligt al weken stil nadat toeleveranciers stopten met leveren omdat ze hun rekeningen niet betaald kregen. 

Muller biedt daarvoor nu zijn excuses aan. “We zullen er alles aan doen om het vertrouwen in ons bedrijf zo snel als mogelijk te herstellen”, aldus de Nederlandse topman.

Lees ook:Productie Saab alweer uitgesteld
Lees ook:Einde SAAB? Weg klant!
Lees ook:Ondernemen op TOP vermogen
Lees ook:Goedkoop geld vaarwel!
Lees ook:Topdrukte in supermarkten verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.