Het loont om een hufter te zijn

Aardige werknemers krijgen een lager salaris dan hun minder vriendelijke collega’s. Vooral onder mannen is het salarisverschil groot.

Uit onderzoek van de Cornell Universiteit blijkt dat mannen die op het gebied van ‘aardigheid’ onder het gemiddelde scoren ongeveer een vijfde meer verdienen dan hun aardige collega’s. Voor onvriendelijke vrouwen geldt dat zij vijf procent salaris meer binnen bitchen.

De salariskloof ontstaat doordat aardige mannen de conventionele sekserollen tegenspreken, terwijl hun bottere collega’s deze juist bevestigen. Hiervoor worden aardige mannen afgestraft. Bovendien zouden onvriendelijkere mensen minder snel bereid zijn toe te geven in salarisonderhandelingen.

“Veel managers realiseren zich niet dat zij onaardigheid belonen”, aldus een van de onderzoekers. “Je kunt als bedrijf wel zeggen dat je vriendelijkheid waardeert, maar vaak wordt dit niet weerspiegeld door het beloningssysteem. Dat geldt met name als beloningsbeslissingen worden overgelaten aan individuele managers.”

Bron: Wall Street Journal

Lees ook:Wel seks met collega maar geen relatie
Lees ook:GRRRL POWER
Lees ook:Eigen verantwoordelijk doet wonderen
Lees ook:Mannen zonder werk vaak ook zonder partner
Lees ook:Jonge interim manager zeer tevreden als zelfstandig ondernemer

Eén reactie op “Het loont om een hufter te zijn

  1. Karel Hol

    HaHa gelukkig ben ik niet in loondienst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.