Twitterondernemers vervangen elkaar bij vakantie en ziekte

6a00d83455d06569e20105370ba25b970b-800wiHet is tijd voor een pool van vervangende ondernemers. Ondernemers die een oogje in het zeil houden bij ziekte, vakantie of andersoortige afwezigheid van een andere bevriende, niet-concurrerende ondernemer.

 Immers, wie kan je nu beter vervangen als ondernemer dan een andere ondernemer die je hoog hebt zitten? Wees nou eerlijk, je gelooft als ondernemer toch pas echt dat je zaak in goede handen is als er een andere ondernemer met een vergelijkbare business en bedrijfsomvang aan het roer staat?

Aanjagers

Deze ondernemer heeft immers dezelfde drive en aanjaagkwaliteiten als jij en weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de lat onverminderd hoog blijft liggen en dat er geen 9 to 5 mentaliteit in sluipt. Die weet ook als geen ander voor welke uitdagingen een ondernemer staat en heeft aan een half woord genoeg.

Winnen

En, wie goed doet, goed ontmoet. De ondernemer doet natuurlijk zijn of haar uiterste best bij de vervanging want dat is immers inherent aan zijn karakter als ondernemer die altijd wil winnen. Bovendien is hij of zij niet gek. Hij of zij beseft ook dat degene die hij of zij vervangt de dienst ook zo terug zal doen.

Twitter

Uiteraard moet er een belangrijke basis van vertrouwen zijn, moeten de ondernemers in kwestie elkaar en hun business kennen en niet te ver van elkaar gevestigd zijn. Wellicht dienen zij ook even stage bij elkaar gelopen te hebben in een `gezonde periode` . Via Twitter houden ze elkaar dagelijks automatisch op de hoogte van hun reilen en zeilen zodat het instappen een stuk gemakkelijker wordt. Twitter speelt dan ook een belangrijke rol in het geheel.

Denk dat er regionale pooltjes zouden moeten komen.

What about it? #Twitterondernemers voor #Twitterondernemers

Lees ook:Twitter for business
Lees ook:Dirk Scheringa geeft masterclass ondernemen
Lees ook:Twitter snelst groeiende zoekmachine
Lees ook:Zo krijg je meer volgers op Twitter
Lees ook:Twitter is 7 miljard waard

8 reacties op “Twitterondernemers vervangen elkaar bij vakantie en ziekte

  1. Marco Prins

    Ik ben hier geen voorstander van en tot een bep. hoogte geloof ik in een stuk eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers. Door oa betrokkenheid en verantwoordelijkheid te creëren oa door bep. onderdelen van het nieuwe werken, is dit bij mijn bedrijf niet nodig!

    Ik denk overigens dat het ook gevaarlijk is want als iemand er op de 1 of andere manier achterkomt zijn de rapen (terecht) gaar!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen Jansen

    ik snap niet wat je bedoelt met het gevaar?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patty Golsteijn

    Is dit wel echt nodig? Hebben ondernemers daar behoefte aan? Is het niet zo dat je er veel beter voor kan zorgen dat de medewerkers binnen je bedrijf goed op de hoogte zijn van alles en de zaak kunnen waarnemen als dat nodig is? Die vertrouw je hopelijk ook genoeg, daarom heb je ze aangenomen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gwen Jansen

    Eens maar je medewerkers hebben het vaak al druk zat toch?!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Patty Golsteijn

    @Gwen
    Een collega ondernemer niet? Ik denk dat je eigen medewerkers zich gepasseerd zouden voelen. En je wilt weten of de mensen die voor je werken ooit de toko van je over zouden kunnen nemen mocht dat nodig zijn. Of als je voor langere tijd niet je toko kan runnen om andere redenen dan vakantie… Die collega ondernemer zal dat minder snel doen verwacht ik.

      /   Beantwoorden  / 
  6. marco prins

    @Gwen

    Ik heb het laatste deel van het artikel niet goed uitgelegd voor mezelf en kreeg het idee dat het oogje in het zeil door een andere ondernemer niet openlijk zou worden bekend gemaakt aan de medewerkers.

    @Gwen + Patty
    Mijn mening blijft overigens nog steeds dezelfde nl. en kan me ook vinden in de opmerkingen van Patty!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Harry Damave

    Een geweldig idee. Bij vakantie, ziekte of eens wat langer weg; altijd een kundige vervanger. Ik ben bnieuwd naar de verdere ontwikkeling.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.