7 days of inspiration

edgarneoJe kent het vast wel. Als beginnend ondernemer heb je vaak nog weinig inkomsten, maar wil je oh zo graag je bedrijfsdoelstelling halen en je ambities waarmaken. Je hebt iets nodig dat je op weg helpt, je kansen en mogelijkheden laat zien en je los van alle regels laat denken. Kortom, je hebt 7 days of inspiration nodig. Dit evenement gaat in zeven dagen tijd Nederland een ‘upgrade en boost’ geven op het gebied van initiatief nemen, netwerken, brainstormen en experimenteren.

Eind februari 2011 gaat het zevendaagse evenement van start in verschillende Nederlandse steden. De voorbereiding is al begonnen, ook in Rotterdam.

Edgar Neo, ondernemer in hart en nieren en inspirator, vertelt: “De kickoff van 7 days of inspiration in Rotterdam (7di010) is 1 september al. We willen onder andere aan (beginnende) ondernemers laten zien dat als je doel duidelijk is, je veel dingen voor elkaar kunt krijgen zonder al te veel geld uit te geven.  Het hoeft allemaal niet zo moeilijk.” 

Gratis locatie

Edgar geeft een case als voorbeeld die behandeld zou kunnen worden tijdens de kickoff: “Een vraag uit het publiek kan zijn: hoe regel je een gratis locatie? Nou, daar gaan we dan over brainstormen met z’n allen. Je kunt als ondernemer bijvoorbeeld zeggen tegen een locatieverhuurder dat je heel blij wordt als de locatie gratis verhuurd kan worden. Als tegenprestatie maak je als ondernemer dan reclame voor de locatie. Een win-win situatie dus.”

The 3rd Place

Dit voorbeeld komt niet uit de lucht vallen. Edgar is zijdelings bij  7di010 betrokken. De kickoff op 1 september vindt plaats bij The 3rd Place in het Schieblock te Rotterdam, een vergader- en flexwerk locatie in opbouw, waarvan hij één van de initiatiefnemers is: “Zowel The 3rd Place als 7 days in Rotterdam gaan uit van sociaal kapitaal en netwerken. En beide willen een boost geven aan ondernemend Rotterdam, maar ook aan maatschappelijke projecten. Ook zo’n win-win situatie”.Gaaf!

 Edgar heeft veel vertrouwen in 7 days of inspiration: “Het wordt echt gaaf! Na al die economische crisisperikelen, zou ik onder andere tegen (beginnende) ondernemers willen zeggen ‘hup, die creativiteit er weer in!’ Als je dingen nu eens op een andere manier bekijkt dan je gewend bent, dan blijkt er ineens toch heel veel mogelijk. Fantastisch!” Op de website www.7daysofinspiration.com kun je meer lezen over het initiatief. Houd www.7di010.nl in de gaten voor precieze tijden en andere informatie over de initiatieven in Rotterdam.

Lees ook:La Place breidt uit in Belgie
Lees ook:Tegendraadse denktank van ondernemers
Lees ook:Vrouwenkantoor: verboden voor mannen!
Lees ook:X-Factor en jonge ondernemers
Lees ook:Sunliner brengt ode aan hardwerkende mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.