Tien tips voor verandering in uw bedrijf

Het is voor de continuïteit van je onderneming van belang om regelmatige je  strategie te toetsen en indien nodig veranderingen door te voeren, om weer helemaal up-to-date zijn en je concurrentiepositie veilig te stellen.

In veel gevallen sterven veranderingsprocessen in schoonheid. Een verandering valt of staat met de implementatie ervan en in belangrijke mate met het commitment en de communicatie met het team van medewerkers om je heen. Verandermanagementexpert Pat Wellington geeft in dit kader tien tips om veranderingen succesvol door te voeren.

1. Wees duidelijk over het gewenste resultaat
Focus op meetbare resultaten en doelstellingen, niet op gedrag, verwachtingen en emoties. Betrek ook het verleden bij jouw uitleg. Als je je mensen in kunt laten zien hoe de organisatie gekomen is waar ze nu is, begrijpen ze ook wat er moet gebeuren voor een betere toekomst.

2. Luister naar de anderen
Veranderen is echt een dynamisch proces. Houd goed de vinger aan de pols. Luister goed naar je medewerkers en vraag ze regelmatig hun input, mening en gevoelens.

3. Wees een katalysator
Geef mensen de ruimte om zelf invulling te geven aan de manier waarop ze de door jou gewenste strategie ondersteunen. Geef ze daarbij zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid en zit er vooral niet teveel bovenop.

4. Gebruik je authoriteit
Dit betekent tegelijkertijd dat je je eigen beperkingen accepteert. Zoek uit waar je eigen grenzen liggen en zorg voor focus op die onderdelen, waar je werkelijk iets te zeggen hebt. 

5. Vraag niet om toestemming
Je weet zelf heel goed binnen welke grenzen je kunt en mag opereren. Neem daarbinnen zo nu en dan ook een ‘gecontroleerd’ risico.

6. Kies je ‘gevechten’  met zorg
Ga bij jezelf na over welke onderwerpen je de strijd wilt aangaan. En andersom welke het niet waard zijn, om alles voor te riskeren. Blijf de prioriteiten scherp in het oog houden.

7. Wees een voorbeeld voor anderen
Als je niet in jezelf gelooft, dan zal niemand dat doen. Neem een duidelijk standpunt in over de veranderingen die je door wilt voeren en stel daarvan goed de voordelen vast.

8. Speel het spel
Probeer alle belanghebbenden te betrekken in het veranderingsproces. Wees proactief en houd iedereen op de hoogte. Zelfs geen nieuws is nieuws. Zorg dat je zichtbaar bent.

9. Laat je niet verleiden om op safe te spelen
Iemand die kansen aan zich voorbij laat gaan, zal geen successen boeken. Verlies je niet in details, laat die aan anderen over, maar focus  voor de beoogde verandering voor de volle honderd procent op het grote geheel .

10. Houdt het financiële resultaat in de gaten
Verlies de financiële kant van de zaak nooit uit het oog. Het is natuurlijk fantastisch als je je mensen weet te motiveren, maar als er geen geld verdient wordt, zit er iets niet goed.

Bron: www.managersonline.nl

Lees ook:Morgen Nationale Complimentendag
Lees ook:Mooi lijstje voor succes
Lees ook:Tips voor een inspirerend opleidingstraject
Lees ook:Betover je klanten in tien stappen
Lees ook:Hoe krijg je gratis een nieuwe huisstijl?

Eén reactie op “Tien tips voor verandering in uw bedrijf

  1. Henk Bekkers

    Interessant artikel. In onze organisatie staan we aan het begin van een grote verandering. We nemen de tips uit dit artikel zeker mee. Ik kwam op de website van Jongkind Training ook nog een gratis test tegen met een document met tips om succesvol te veranderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.