TSA tip: voorkom verrotte koffer

Een tip voor alle ondernemende reizigers die wellicht toch net zo onder een steen hebben geleefd als ik als het gaat om de macht van de medewerkers van de TSA (Transportation Security Administration)in de VS.

Als die hard ondernemer ben ik nu eenmaal gek op werk en helemaal op monteren en films maken. Dus als ik op reis ga neem ik altijd wel iets van werk mee:-) Dus ook dit keer nam ik de nodige externe harde schijven mee om te kunnen monteren.

Laptops in handbagage en de externe harde schijven in de koffer. Goed op slot gedaan, in laten tapen en gaan met die banaan. Van Nederland naar VS geen probleem. Koffer in dezelfde staat aangetroffen. Van de VS naar Mexico daarentegen…oh la la… Ik wist niet wat ik zag bij de douane in Mexico. De koffer was hardhandig opengebroken, sloten geforceerd en 360 graden overhoop gegooid.

Ik kwaad natuurlijk. Sterker nog, des duivels! Dat konden ze toch niet maken! Briefje in de koffer; dat ze daar toestemming voor hebben in de VS. Als ze niet bij je bagage kunnen mogen ze de sloten openbreken. Belachelijk! Er is toch ook zoiets als het moment van het inchecken van je bagage? Daar ben je als passagier bij en als ze dan wat verdachts vinden, dan kan ik het toch gewoon netjes voor hen open maken? Net als met je handbagage. Of is dit nou zo dom gedacht?

Hoe dan ook, ik op de hotelkamer aangekomen, kijk natuurlijk direct op internet en zie allemaal berichten van jaren terug die bevestigen dat  je koffers door medewerkers van TSA (Transportation Security Administration) kunnen worden geopend. En dat er een oplossing is voor het probleem namelijk koffers kopen met TSA sloten. Lekker dat ik er nu pas achter kom.

Dit slot kan je voor je vertrek gewoon op slot doen, en de medewerkers van TSA kunnen je bagage gewoon openen, zonder het slot te beschadigen. Na inspectie van je bagage, wordt het slot weer gesloten en is je bagage weer keurig afgesloten.

Er zijn losse sloten en koffers kant en klaar met deze sloten. Bagagespecialist.nl heeft een mooi  overzicht van deze TSA sloten gemaakt.

Kortom, als je via de VS reist of naar de VS en zeker als zakelijke reiziger zaken in je koffer hebt die je toch min of meer af wil schermen door een koffer op slot te doen…schaf een koffer aan met een TSA slot of koop een los TSA slot.

Ik ga nu maar eens op zoek hier naar z’n slot om weer terug te kunnen straks zonder een koffer die van TSA plakband aan elkaar hangt. Wil niets meer met die lui te maken hebben.

 

Lees ook:Ondernemerschapswens grootste vijand van werkgever?
Lees ook:De opmars van de miniatuurtjes
Lees ook:Digitaal down!
Lees ook:Ondernemers verwachten bereikbaarheid medewerkers buiten kantoortijd
Lees ook:Ondernemen zonder grenzen

2 reacties op “TSA tip: voorkom verrotte koffer

  1. leonie

    dit is inderdaad wel een goede tip. ben benieuwd naar de prijzen van deze sloten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Dat is vervelend om te lezen. Het is wel een hele goede tip om te weten dat je specifieke koffers kan kopen. Daar zal ik op letten de volgende keer dat ik naar de VS moet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.