MKB kan snel 15% besparen op energiekosten

energieOndernemers in het MKB kunnen al gauw 10 tot 15% van hun energiekosten besparen zonder daarvoor al te veel moeite te doen volgens Het Energiecentrum. In de zakelijke dienstverlening is vooral winst te behalen bij verlichting, verwarming, kantoorapparatuur en airconditioning. Bij een gemiddeld bedrijf gaat het daarbij om 1.500 tot 2.000 euro per jaar. Niet mis!

Op de site van het Energiecentrum http://www.energiecentrum.nl/cms/publish/content/downloaddocument.asp?document_id=93   vind je tips over het besparen van energie op de vier hierboven genoemde punten. Handig! Het scheelt je veel kosten en het is beter voor het milieu. Vooral in tijden van recessie en de achteruitgang van het milieu heb je echt wat aan deze tips. Energie besparen is ook een stuk gemakkelijker als je weet waarop je moet letten.

Lees ook:Energy Make-over
Lees ook:Manager heeft geen idee wat printen kost
Lees ook:Senseo-effect wordt trend in 2010
Lees ook:Virtuele boom op je PC
Lees ook:Networx: antwoord op mobiel internet sluipverkeer

Eén reactie op “MKB kan snel 15% besparen op energiekosten

  1. Marco Prins

    Altijd goed om de kleintjes te letten!
    Wat betreft milieu vraag ik me af of het echt veel effect heeft maar alle kleine beetjes helpen en verbeter de wereld begin bij jezelf!

    Leuk feit, in Dordrecht is een bedrijf gevestigd langs de A16 en zijn
    specialist in klimaatbeheersing en dergelijke. Op het pand zie je de buiten- en binnentemperatuur. Zowel ´s nachts als in het weekend is het binnen altijd 21 a 22 graden, hoezo verspilling?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.