Virtuele boom op je PC

Minder energie verbruiken wanneer je niet achter je bureau zit? Dat is een duurzame vinding van het bedrijf Concinnity.

Zij ontwikkelden een stekkerdoos die signaleert wanneer je even weg bent en automatisch de apparatuur op een energiezuinige stand zet. Bovendien spaar je er nog virtuele bomen mee. Bij de contactdoos wordt een dvd geleverd die bijhoudt en dat ook toont op het scherm, hoeveel energie je bespaart. Dat wordt uitgedrukte in de groei van een boom.

Hoe meer energie er wordt bespaard, hoe minder uitstoot van CO2 en hoe beter dat is voor het milieu en hoe beter de bomen groeien. Dat stimuleert eindgebruikers enorm, omdat ze nu zien wat het oplevert wanneer het gebruik van stroom wordt teruggedrongen.

Uiteraard kunnen desktopcomputers en laptops zo worden ingesteld dat ze snel op stand-by springen als je je werkplek enige tijd verlaat, maar dat kost ook energie en dus geld. De ervaring leert dat dit systeem een besparing van 50 procent oplevert.  Uiteraard moet je vooraf nog wel even investeren. Een stekkerdoos kost 49,50 Euro.

Lees ook:De energie match in het bedrijfsleven
Lees ook:Tips voor meer winst
Lees ook:Tip: beloning voor duurzame energie
Lees ook:Ondernemers moeten vaker bij elkaar kijken
Lees ook:Slecht weer onvoldoende voor telewerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.