Wel of niet Twitter en YouTube in China?

shanghai-bund-2-large Je weet pas echt wat je in een ander ver land aantreft als je daar zaken wil gaan doen, als je er zelf bent. Zeker in deze tijd waarin je weliswaar erg gemakkelijk veel informatie kunt opvragen bij je relaties via Social Media bijvoorbeeld. De kans dat de informatie tegenstrijdig is, neemt met de toegenomen hoeveelheid ook weer flink toe. En daarmee de twijfel.

Zo ook bij mij de afgelopen tijd rondom allerhande vragen in relatie tot China en Social Media. Uitgebreid had ik van te voren research gedaan voor mijn zakenreis naar Shanghai of ik vanuit China zou kunnen bloggen, twitteren en op YouTube filmpjes zou kunnen uploaden. Dat zou immers een belangrijk onderdeel worden van hetgeen ik daar ging doen. Uit velerlei hoeken kwamen er erg goede adviezen en antwoorden maar daarmee ook veel tegenstrijdige berichten. Mmm…om op alles voorbereid te zijn maar alle wegen bewandeld en plan A, B, C en D geactiveerd zodat ik toch wel goed zou kunnen presteren.

Vandaag was het zover. Gearriveerd in Shanghai voor de Wereldexpo en de komende tien dagen blog ik dus vanuit China. Ik zet hieronder (voor al diegenen die wellicht nog deze kant op komen in verband met de Worldexpo) mijn eigen bevindingen neer als het gaat om enkele belangrijke Social Media mogelijkheden. Feiten uit de praktijk:

1. Ik kan gewoon twitteren via mijn iPhone met mijn eigen Nederlandse nummer en telefoon. Ik heb Vodafone. De kosten kunnen uiteraard wel flink oplopen (en ik zal het derhalve waarschijnlijk niet vaak doen) maar het werkt tenminste gewoon. Ook kan ik hierbij zonder problemen een foto bij een tweet bijvoegen. Check: www.twitter.com/deonderneemster.

2. YouTube is niet direct benaderbaar. Wel via een eigen VPN verbinding. Bijvoorbeeld via www.witopia.com. Daar kan je een programmaatje downloaden en dan lukt het wel En uiteraard is het afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding of het allemaal een beetje gaat. Ik zit in een hotel bij de Bund rivier en daar gaat het prima. Je kunt overigens het beste in Nederland al je downloads doen. Want als je inderdaad een langzame verbinding hebt, ben je extra de klos.

3. Skype werkt gewoon zonder omwegen.

Morgen naar de expo zelf. Ondernemen.blog.nl is met de Utrechtse delegatie mee. De provincie en gemeente Utrecht gaat samen met tientallen Nederlandse bedrijven de komende week Utrecht en Nederland op het gebied van gaming, kennis en cultuur krachtig op de wereldkaart zetten in Happy Street. Ondernemen.blog.nl kan dus goed bloggen vanuit China. De komende dagen ligt de nadruk op ondernemersnieuws uit Shanghai!

Enne…behoorlijk klam weer hier vandaag! Je hoeft geen jas mee. Enne de Bund by Night is prachtig! Maar goed dat zijn tips van een geheel andere orde!

Lees ook:Nederlandse bijdrage wereldexpo te laat af
Lees ook:Social media? Twitter? YouTube? Facebook?
Lees ook:Schadeketen in Nederland zet als eerste social media strategisch in
Lees ook:Google blijft in China
Lees ook:Teveel haantjes in China?

Eén reactie op “Wel of niet Twitter en YouTube in China?

  1. Helper

    Onthou wel dat de kosten tussen de 7.50 en de 15 euro per MB kan liggen dus Youtuben zou ik niet doen lol.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.