Kamp negatief over alternatief pensioenplan FNV

Het plan van FNV Bondgenoten voor een pensioenakkoord kost het rijk 1,65 miljard euro. Dat stelt minister van Sociale Zaken Henk Kamp in een reactie op het alternatieve voorstel.

Dat blijkt uit een brief van de bewindsman die in handen is van NRC Handelsblad.

De bezuiniging van twee miljard euro die de verhoging van de AOW-leeftijd moet opleveren wordt bijna compleet ongedaan gemaakt in het plan van de grootste vakbond.

FNV Bondgenoten heeft zich tegen het conceptakkoord gekeerd dat Kamp in juni met werknemers en werkgevers sloot.

In het alternatieve plan dat de bond opstelde moet 2,35 miljard euro beschikbaar komen om het koopkrachtverlies voor lage inkomens op te vangen.

Kamp wil dat geld besteden aan een jaarlijkse verhoging van de AOW-uitkering met 0,6 procent. Hij voelt er niets voor om dit geld twee keer uit te geven, zoals FNV Bondgenoten volgens hem wil.

FNV Bondgenoten heeft gedreigd met stakingen als het pensioenakkoord niet van tafel gaat. De 470 duizend leden van FNV Bondgenoten mogen tot 14 augustus stemmen of ze voor of tegen het pensioenakkoord zijn. De vakbond heeft een negatief stemadvies gegeven aan zijn leden.

Uiteraard volg ik voor u op de voet hoe deze belangrijke zaak zich verder ontwikkeld. Ook in de vakantie houd ik u op de hoogte!

Bron: Novum

Lees ook:Helft Nederlanders is tegen het pensioenakkoord
Lees ook:Abvakabo kiest toch voor pensioenreferendum
Lees ook:Leden FNV bijna unaniem tegen pensioenakkoord
Lees ook:Pensioenakkoord wordt groot fiasco
Lees ook:Fiat wil autodivisie afsplitsen van de groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.