18 januari: betere doorstroming op A12

EurlingsOp 18 januari is het zover. Dan kunnen we in de spits hopelijk veel beter doorrijden op de A12 tussen Gouda en Zoetermeer. Dan opent minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat de in 2008-2009 aangelegde spitsstroken.  Dan meldt de minister waarschijnlijk ook het volgende nieuws: na 1,5 jaar spitsmijden op hetzelfde traject door 5000 automobilisten in het Project Spitsmijden zijn gemiddeld maar liefst 1.200 ochtendspitsmijdingen per dag gerealiseerd. Dit goede nieuws wordt namelijk ook gemeld in een brief die Rijkswaterstaat 8 januari aan de betreffende spitsmijders heeft gestuurd.

Ik vind dat het ministerie dit erg slim heeft aangepakt.  Voordat de wegwerkzaamheden begonnen, heeft het via o.a. leasemaatschappijen automobilisten aangeschreven die veel in de spitsuren op dit traject rijden. V&W heeft hen gevraagd of ze de spits zoveel mogelijk wilden mijden vanaf het moment dat de wegwerkzaamheden begonnen. Per spitsmijding stond hier een vergoeding tegenover van circa 4 euro per keer.

Uit een brief die op 8 januari door Rijkswaterstaat is gestuurd naar de automobilisten blijkt het volgende: Vroeger of later naar het werk rijden was veruit de meest populaire manier om de spits te mijden, gevolgd door omrijden, reizen met het OV, thuiswerken en andere alternatieven. Bemoedigend was ook dat veel deelnemers aangaven om na afloop van het project Spitsmijden A12 te blijven proberen de ochtendspits te vermijden.

Lees ook:Investeer in scholing van je medewerkers
Lees ook:Flexibele accijns op brandstof
Lees ook:Nog langer zwangerschapsverlof? Hoezo?
Lees ook:Het toetje van het jaar!
Lees ook:Nissan Nederland sluit aan bij Elektrisch Vervoer Centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.