Nissan Nederland sluit aan bij Elektrisch Vervoer Centrum

  Voorafgaand aan de officiële opening van Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum op 31 augustus door minister Schultz van Haegen was op afgelopen vrijdag 19 augustus een sneak preview in HNR | EV Centrum.

Voor Nissan was de sneak preview een bijzonder moment. Als allereerste automerk tekende namens Nissan, Managing Director Nederland Aad van Dijk, een overeenkomst met Jos van den Broek namens HNR | EV Centrum. Met deze ondertekening stelt Nissan een aantal Leafs ter beschikking voor de vloot van testauto’s in het HNR | EV Centrum. Voor Nissan – die met de Nissan Leaf stevig inzet op de markt van duurzame mobiliteit – is dit een belangrijke stap om Nederlandse automobilisten kennis te laten maken met de Leaf. Aad van Dijk: “Ik ben trots om hier vanavond te mogen staan en het is fantastisch om als eerste fabrikant een partnership aan te kunnen gaan met Het nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer centrum”.

HNR | EV Centrum
Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum is een belevingscentrum waar bedrijven en consumenten alle soorten en merken elektrische en schone auto’s en scooters zelf kunnen testen. Daarmee kunnen zij ervaren hoe het is om elektrisch en duurzaam te rijden. Daarnaast is in dit onafhankelijke centrum alle mogelijke informatie verkrijgbaar over elektrisch vervoer en het optimaal gebruik van (duurzame) voertuigen. Het centrum wordt gezien als de ontbrekende schakel die het elektrisch vervoer in Nederland een grote stap verder brengt.

Partners
De partijen die de realisatie en de invulling van HNR | EV Centrum mogelijk hebben gemaakt zijn (op alfabetische volgorde): ANWB, Athlon Car Lease, Centraal Beheer, Vereniging DOET, Ecomobiel, Stichting e-laad.nl, Eneco, Formule E-team, GE, Gemeente Rotterdam, Greenchoice, Green Mobility, Greenwheels, Het Nieuwe Rijden, ING, ING Car Lease, KPMG, KPN, LeasePlan Nederland, LSI Projects Investments, proov, Rabobank, RAI Vereniging, RET, RTC, Stedin, Stichting DOEN, Travelcard, Van Gansewinkel Groep, en het Wereld Natuur Fonds.

Bestuur HNR | EV Centrum
Voor de samenstelling van het bestuur is gebruik gemaakt van de kennis en kracht van de aangesloten partners van het HNR | EVC. Het bestuur bestaat uit Bert Klerk (voormalig President-directeur van ProRail), Jos van den Broek (Directeur IvDM/Het Nieuwe Rijden), Hans Blink (President Directeur Athlon Car Lease), Eric Beers (Voorzitter Platform Elektrisch Mobiliteit van de RAI), Alfred Möller (Initiator en Directeur Green Mobility), Han van Delden (partner KPMG) en Arno van der Steen (voormalig directeur IvDM).

Lees ook:Elektrisch testrijden binnenkort mogelijk
Lees ook:Leasing minder populair
Lees ook:Athlon toont vandaag de perfecte leaseauto
Lees ook:1 op de 4 mensen denkt de verkeerde keuzes qua mobiliteit voor zichzelf te hebben gemaakt
Lees ook:Athlon Car Lease hoofdpartner in elektrische snelweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.