Nieuwe trend: halfformaat snacks voor bedrijfsrestaurants

halve kroketEr is een nieuwe trend in wording. De halfformaat snacks. Ze zijn zojuist geintroduceerd in Prorest bedrijfsrestaurants, maar gaan zich absoluut verder over Nederland verspreiden. De eerste officiële ‘halve kroket’ van Nederland voor bedrijfsrestaurants is namelijk een feit.  Onder het mom van ‘de helft zoveel, dubbel zo goed’ is de ‘halve kroket’ synoniem voor kleinere lunchporties op de werkvloer. Werknemers kunnen zo tijdens de lunch met gemak 24.000 kilocalorieën op jaarbasis besparen en toch gewoon met regelmaat een snack, soepje of andere warme hap blijven nuttigen. Jaarlijks eet 63% van de Nederlandse medewerkers namelijk wel eens een snack op het werk. Elke werknemer is jaarlijks goed voor 23 kroketten (bron: Koninklijke Horeca Nederland).

De ‘halve kroket’ is een initiatief van cateraar Prorest. Slimme zet van Prorest. Kan niet anders zeggen. Ondernemers zijn gek op het besparen van kosten  en helemaal als ze ook nog kunnen zeggen dat het beter is voor de gezondheid van hun medewerkers. De ‘halve kroket ‘past in een reeks van halfformaat snacks die ontwikkeld is door Snackfabrikant Oma Bob’s uit Amsterdam.

Karel Vinke, operationeel directeur van Prorest en verantwoordelijk voor het uitrollen van de nieuwe lunchformule: “We willen met onze nieuwe lunchformule wel realistisch blijven; de kroket zal echt niet verbannen worden uit onze dagelijkse lunchroutine. Wij verkopen  nu zo’n 412.000 stuks op jaarbasis. Maar het kan wel verantwoord minder. Een halve kroket van 50 gram (90 kcal) smaakt namelijk net zo goed en heeft dezelfde smaaksensatie, maar bevat fors minder kilocalorieën, dan een hele van 100 gram (170 kcal). En dat geldt ook voor een kleiner kopje soep, een kleiner broodje en minder beleg. Die caloriewinst heb je al snel te pakken.”

 http://www.facilicom.com/nl/prorest/Pages/default.aspx?newsitemid=696&webpartID=g_1d71ccaf_6350_42e1_8f84_9584cd0ccb41

Lees ook:Coca-cola maakt flessen van planten
Lees ook:Carnaval: ondernemers sluiten deuren?!
Lees ook:Kleine aanpassing in de kantine maakt afvallen eenvoudig
Lees ook:Succesvolle ondernemers lopen zich vrij
Lees ook:Grof belazerd aan tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.