Gouden Impuls

floris de gelderMonobanda, CrowdAboutNow en Movares sleepten gisteren in Utrecht gezamenlijk maar liefst 300.000 euro in de wacht. Deze bedrijven mogen zich de eerste winnaars noemen van de Gouden Impuls. Dit is de stimuleringsprijs van de stad Utrecht voor ondernemers met een businessplan dat de economie van Utrecht verder kan versterken. Een initiatief van wethouder Floris de Gelder. Opvallend was het grote aantal jonge, net afgestudeerde ondernemers dat in de prijzen viel en ook een groot aantal plannen instuurde. 

 Broedplaats

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking gisteren in de Sint Janskerk waar ondernemen.blog.nl bij aanwezig was, werd bevestigd dat Utrecht inderdaad een bruisende broedplaats is voor jonge, creatieve ondernemers.

Sfeer van gunnen

Er waren verrassend veel jonge ondernemers aanwezig. Veel gehoorde antwoorden op de vraag wat het ondernemersklimaat in Utrecht nu zo typeerde was dat er geen ‘vliegen afvangen’ mentaliteit heerst, maar juist een ‘sfeer van gunnen’. Tevens zijn er er veel en vooral goede kennisinstellingen in Utrecht waardoor er relatief veel hoogopgeleide mensen beschikbaar zijn voor het bedrijfsleven. Ook gaven veel van de jonge Utrechtse ondernemers aan dat ze het logisch vonden dat ze juist in Utrecht gestart zijn met hun bedrijf omdat ze daar ook de opleiding hebben genoten, een lekker studentenleven hebben gehad en dus graag  ’blijven hangen’ met hun studiegenoten om samen de handen ineen te slaan om een bedrijf te starten. Net van de opleiding af en direct al starten met je eigen bedrijf puur op basis van passie en gedrevenheid. Respect.

Collectieven

Prachtig ook om te zien dat de jongelingen dat in collectieven doen. De twee winnaars CrowdAboutNow en MonoBanda zijn voormalige studiegenoten die samen een goed plan hadden en dat gewoon zijn gaan doen. Erg inspirerend. Niet moeilijk doen over mogelijk toekomstig gedonder over verhoudingen, verdelingen etc. Gewoon starten en kijken waar het schip strandt.

230 plannen

Studenten en ondernemers hadden de afgelopen maanden 230 plannen ingediend om de Utrechtse economie te versterken. Zij konden prijzen winnen tot een geldbedrag van € 150.000,- om hun plan ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Meer informatie over de winnaars: http://www.degoudenimpuls.nl/winnaars.html

http://www.youtube.com/watch?v=Rvd5b2hV7ZQ

Lees ook:25 jaar en jonger? Ondernemen!
Lees ook:Ondernemen vanuit de bijstand
Lees ook:Minister pakt regelgeving ondernemers aan
Lees ook:NS op duurzame toer
Lees ook:5 oktober: dag van de jonge ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.