Gemeenten moeten meer samenwerken met ondernemers uit toerisme en recreatie

vrijOndernemers, de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) en organisaties die samenwerken in Gastvrij Nederland, lanceren een 10-puntenplan om gezamenlijk toerisme en recreatie te bevorderen. Want met 400.000 banen en 37 miljard euro omzet, is de vrijetijdssector van significant belang voor de nationale en lokale economie.

De vrijetijdssector speelt een stevige en groeiende rol in de aantrekkingskracht van gemeenten. De grote diversiteit van bedrijven moet daarom beter betrokken worden bij nieuwe initiatieven in het ruimtelijke domein van het stedelijk- en landelijk gebied. Het 10-puntenplan gaat in op beleidsterreinen als ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit, economie en cultuur, sociale zaken, waterbeleid en natuur.

Veel gemeenten hebben of krijgen te maken met krimp. Toeristische en recreatieve voorzieningen kunnen een belangrijke economische drager vormen voor de gewenste woon- en verblijfskwaliteit. De vrijetijdssector heeft daarom belang bij (investerings)ruimte voor de kwaliteit van stad en landelijk gebied.

Bron: www.mkb.nl

Meer informatie
10-puntenplan
Missie en contactgegevens van de leden van Gastvrij Nederland

Lees ook:Hermans maakt betaalgedrag gemeentes openbaar
Lees ook:Snellerbetalen.nl heeft zin
Lees ook:Headlines 31 maart
Lees ook:Elke zondag winkels open in Amsterdam
Lees ook:Aantal leegstaande kantoren verdubbelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.