Headlines 22 april

kranten1AD: Economische malaise lijkt C&A niet te deren

Essentie: Kledingconcern C&A heeft de economische malaise afgelopen jaar redelijk goed doorstaan. De omzet van de meer dan 1.400 winkels in Europa bleef vrijwel stabiel op ruim 6,3 miljard euro.

C&A onderstreept ‘zeer winstgevend’ te zijn, maar het familiebedrijf wil niet zeggen hoeveel geld er is verdiend. Grote troef van het concern is volgens de directie dat het altijd ‘waar voor je geld’ biedt, iets waar consumenten zeker in deze onzekere tijd naar op zoek zijn.

 AD: Tien procent Nederlanders betaalt slecht

Essentie: Bedrijven hebben vorig jaar vaker een incassobureau moeten inschakelen om hun geld te innen. Dat blijkt uit onderzoek van deurwaarderorganisatie GGN.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/478090/2010/04/21/Meer-Nederlanders-in-aanraking-met-incassobureau.dhtml

 Volkskrant: Veel minder ontslagaanvragen

Essentie: Bedrijven vragen minder vaak een ontslagvergunning voor hun personeel aan. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2009 is het aantal aanvragen gedaald met ruim 20 procent. Er werden elfduizend aanvragen ingediend in de eerste drie maanden van 2010. Vorig jaar waren dat er ruim 14.200.

http://www.volkskrant.nl/economie/article1372060.ece/Veel_minder_ontslagaanvragen

 Volkskrant: ‘Geen renteaftrek voor leningen bedrijven’

Essentie: De fiscale voordelen voor bedrijven die veel geld lenen, moeten zo snel mogelijk worden afgeschaft. Die boodschap kreeg de Tweede Kamer woensdag van een aantal vooraanstaande fiscalisten die hun licht lieten schijnen over het belastingsstelsel.

 Financieel Dagblad: Grote feesten nu even ongepast in ondernemingen

Essentie: Bedrijven bezuinigen fors op bedrijfsfeesten, uitjes, seminars en lezingen. De omzet van zakelijke-evenementenbureaus in 2009 varieert van 15 tot 40 procent zegt Gerben Plasmeijer, voorzitter van branchevereniging Idea. In economisch moeilijke tijden geeft het volgens veel directies geen pas om feesten te geven. Bovendien kan er makkelijk op bezuinigd worden. 

http://www.fd.nl/artikel/14691255/grote-feesten-even-ongepast-ondernemingen (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

Lees ook:Headlines 22 maart
Lees ook:Headlines 5 april 2010
Lees ook:Headlines 31 maart
Lees ook:Headlines 23 maart
Lees ook:Headlines 18 maart

2 reacties op “Headlines 22 april

  1. Gwen Jansen

    Jij koeriert zeker voor ze?!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.