Recordjaar voor auto-industrie

Op Aives.nl; de online community voor de autobranche meldt Ric van Vugt van Automotive Insiders dat de wereldwijde auto-industrie zich dit jaar kan opmaken voor een recordjaar, vooral dankzij een sterke vraag vanuit de opkomende markten.

Dat heeft Carlos Ghosn, topman van Renault en Nissan, volgens Van Vugt gezegd in een woensdag gepubliceerd interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Hij voorziet dat de combinatie Renault en Nissan, samen met Russische partner Avtovaz, dit jaar in de top-drie van ‘s werelds grootste autofabrikanten belandt. De gezamenlijke verkopen van de drie komen uit op circa 7 miljoen stuks, aldus Ghosn.

De auto-industrie produceert en verkoopt volgens de topman dit jaar 70 miljoen auto’s, ruim boven de voorspellingen van auto-analisten. Onderzoeksbureau PwC voorspelde in april dat de verkopen op 65 miljoen zouden uitkomen, tegen 57 miljoen in 2009.

Lees ook:Goed ondernemersnieuws uit Japan!
Lees ook:Rijles in elektrische auto
Lees ook:Nederlandse autoverkopen weer omhoog in eerste helft 2011
Lees ook:We gaan dit jaar echt voor biologisch
Lees ook:Renault Frendzy: mobiel kantoor met ingebouwde BlackBerry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.