Ondernemers en Parkeerperikelen

parkerenOndernemen en parkeren. Geen ideale match. Een ondernemer wil in overdrachtelijke zin sowieso vooral gewoon vooruit en gaaaaaaan in plaats van stilstaan maar als hij dan toch moet parkeren dan blijken parkeerperikelen een grote bron van frustratie.

Wachten

Ondernemers blijken veel bureaucratie te ervaren bij het aanvragen van parkeervergunningen. In Nijmegen moet je maar liefst acht weken wachten. Als je uberhaupt een vergunning krijgt. Dit is onlangs gebleken uit onderzoek van Economische Zaken.

1500 euro per jaar

Zelf liep ik met plannen rond om te verhuizen naar Papendorp te Utrecht. Paar prachtige locaties gespot. Maar als je kijkt wat ik dan gemiddeld voor een parkeerplaats kwijt zou zijn per jaar, dan kom je op circa 1500 euro per jaar per parkeerplek. Niet te doen. Zeker niet als het merendeel van je medewerkers en klanten toch met de auto komt omdat het OV geen optie is en je hen toch wel graag wil voorzien van een parkeerplek. En er is eigenlijk maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Grootste hobbel

Voldoende beschikbare parkeerplekken of voldoende flexibiliteit aangaande parkeerplekken bleek, los van Papendorp, voor mij overigens sowieso de grootste hobbel om een geschikte locatie te vinden. Het merendeel van de locaties viel af. Echt jammer. Maar weer bewijs dat je het als ondernemer niet moet hebben van stilstand. Integendeel, het beperkt je opties en kansen onnodig.

Lees ook:Eigen geld eerst
Lees ook:Origineel initiatief: tuinhandel!
Lees ook:Doorbraak door co-creatie
Lees ook:Kosten horecavergunningen verschillen sterk
Lees ook:Samsung is HP voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.