Origineel initiatief: tuinhandel!

img0676Origineel initiatief van twee ondernemers in De Telegraaf. Een eigentijdse variant op de ouderwetse moestuin die je kon huren om daarin te gaan tuinieren. Twee Belgen hebben een handel opgezet in de verhuur van (relax)tuinen. Ze waren zelf te druk om in hun tuin te zitten en vonden dat eigenlijk wel jammer. Via www.rent-a-garden.be kunnen mensen zonder een tuin nu hun tuin huren voor een bepaalde periode. Het loopt zo goed, dat het aanbod nu wordt uitgebreid.

Zo is er nu een multi-sensoriële tuin. Een tuin voor blinde mensen. Een tuin die je kunt waarnemen met al je andere zintuigen.

Voor zeventig euro per jaar mogen mensen hun tuin aanbieden via de site.  De tuin van de ondernemers zelf is te huur voor 90 euro per halve dag. Uiteraard met Jacuzzi, sauna, dompelbad en buitendouche.

Of het zal lopen, valt te bezien. Immers, de tuin moet niet te ver weg zijn, je moet voldoende privacy hebben etcetera. Maar voor kinderfeestjes en het geven van verjaardagen met een BBQ zou het een goede uitkomst kunnen zijn. Weet niet of de tuinverhuurders daar op zitten te wachten, maar goed.  Leuk in ieder geval dat de ondernemers deze potentiële leemte in de markt hebben aangeboord.

Lees ook:Bedrijfspand kopen of huren?
Lees ook:Auto van de zaak…noodzaak of bijzaak?
Lees ook:Twitterondernemers vervangen elkaar bij vakantie en ziekte
Lees ook:Ondernemers laten tientallen miljoenen liggen
Lees ook:Een zzp’er kan niet zonder een spaarvermogen

2 reacties op “Origineel initiatief: tuinhandel!

  1. Firmfocus

    Leuk idee en ik denk zeker dat er een markt voor is. Overigens zijn er zo nog veel meer zaken die particulieren kunnen verhuren. Wat bijvoorbeeld te denken van die caravan die maar 3 weken per jaar gebruikt wordt? Moet er wel even wat geregeld worden met verzekeringen.
    Leuke initiatieven!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.