Doorknallen in de vakantie

vakantieWie weet moeten we vakanties maar gewoon afschaffen omdat ze niet meer van deze tijd zijn. Dus dat werknemers de keuze moeten hebben of ze vijfentwintig vakantiedagen willen of dat ze willen doorwerken. Uit Engels onderzoek onder 2500 werknemers blijkt namelijk dat deze tijdens de vakantie ook gewoon doorknallen.

De telefoon wordt regelmatig aan de rand van het zwembad aangezet om contact te houden met de zaak. Gevolg: werknemers komen gestresster terug op kantoor dan voor vertrek.

Volgens de onderzoekers is het aantal ‘doorwerkers’ de laatste jaren gestegen. Ze verklaren dat door de economische crisis veel werknemers voor het verlies van hun baan vrezen als ze het werk laten voor wat het is.

Nou, volgens mij kan je het ook veel positiever zien. Mensen zijn gewoon erg betrokken bij hun werk, vinden het leuk om op de hoogte te blijven, zijn nieuwsgierig en vinden de grens tussen privé en werk niet meer zo belangrijk. Zo zie ik het! Want vergeet ook niet dat voor veel mensen vakantie ook gwoon een “must” is. De sociale druk om op vakantie te gaan vanuit de omgeving is ook gewoon erg groot. Of je nu echt zin hebt of niet.

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat we in 2009 met z’n allen 23,3 miljoen keer op vakantie gingen. Een lichte daling ten opzichte van 2009 toen we 23,6 miljoen keer op vakantie gingen. In 2009 vonden er 8,7 miljoen vakanties plaats in Nederland en 14,6 miljoen in het buitenland.

 http://www.telegraaf.nl/buitenland/7230015/__Werkstress_tijdens_vakantie__.html?sn=buitenland

Lees ook:Beetje werken op vakantie is juist goed voor je rust
Lees ook:Vakantiekrachten bieden uitkomst tijdens de zomer
Lees ook:‘Socializen’ op vakantie met Vacation Relation
Lees ook:Werknemers in de zomer maar 1 dag productief
Lees ook:Ondernemers nemen te weinig afstand van de zaak

2 reacties op “Doorknallen in de vakantie

  1. Bill

    Ik lees dat Gwen Jansen tot de categorie betreft die liever niet op vakantie gaat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen Jansen

    Als ik op vakantie ben, ben ik nog aan het werk, als ik aan het werk ben, voelt het als vakantie. Kortom; ik zorg ervoor dat ik elke dag een heerlijk vakantie-werkgevoel hebt. Vakantie is voor mij niet fijner dan werken. Ik zou dat zonde van mijn leven vinden aangezien je het merendeel van je leven toch aan het werk bent! Uiteraard is dit in theorie veel gemakkelijker te prediken dan in de praktijk te realiseren maar het is zeker mijn streven. En jij?!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.