Staatssecretaris ‘ Nieuwe Werken’

In De Volkskrant van zaterdag een interview met Linde Gonggrijp (46) , directeur van FNV Zelfstandigen. Zij pleit er bij de formateurs voor om een staatssecretaris voor het ‘Nieuwe Werken’ in het leven te roepen.

Ze geeft aan dat de wet- en regelgeving voor de arbeidsmarkt volgens haar nog helemaal is gebaseerd op de traditionele verhouding tussen werkgever en werknemer. Het Nieuwe Werken betekent echter dat professionals zelf steeds meer gaan bepalen waar en wanneer ze werken. Puur de output wordt gemeten. Het is nu tijd om een nieuwe eenduidige visie op de arbeidsmarkt te ontwikkelen en de staatssecretaris voor het Nieuwe Werken zou deze moeten ontwikkelen.

Op zich vind ik haar gedachte prima maar dat er een aparte staatssecretaris voor moet komen?! Mijn eerste reactie: niet weer eentje erbij! En is dit niet primair iets dat werkgevers en werknemers zelf moeten regelen? Uiteraard mag er wel meer aandacht komen om de randvoorwaarden zo goed mogelijk in te vullen maar een aparte extra persoon daarvoor? Ik weet het niet hoor.

Lees ook:Create More Impact: Het Nieuwe Werken en Web 2.0
Lees ook:Even testen of ik een nieuwe onderneming wil starten!
Lees ook:Al genomineerd voor de aanmoedigingsprijs ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’?
Lees ook:Energievretend onkruid
Lees ook:Het Nieuwe Werken valt ook onder de Arbowet!

2 reacties op “Staatssecretaris ‘ Nieuwe Werken’

  1. Karen Visser

    Helemaal mee eens – wel iets nuttiger dan die minister van Feest waar een tijd geleden sprake van was, maar toch! Wel zou het goed zijn als HNW die N nu eens kwijt zou raken. Voor veel mensen is het gewoon ‘werken’.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Remie

    Ik zou dus zeggen een staatssecrataris voor leiderschap. Het nieuwe werken betekent dat managers kunnen delegeren, vertrouwen geven en sociale steun bieden.Zonder deze mentale voorwaarden komen we niet los van de vroegindustriele vorming (direct toezicht; de prikklok en de toeter) naar de diensten organistatie Nederland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.