Bordeaux wijn applicatie op iPhone


P7281899Bordeaux wil het ouderwetse imago van zich afschudden met de lancering van een applicatie voor de iPhone. De applicatie komt 1 oktober 2010 wereldwijd beschikbaar. Zo meldt de informatieve wijnsite www.bythegrape.com

Weer een mooi voorbeeld van wat de kracht van de nieuwe communicatietechnologieën kan zijn. En hoe deze ook de van oorsprong meer traditionele bedrijven krachtiger kan maken.

Met de applicatie kan je een foto maken van het etiket van een Bordeauxfles. Het maakt niet uit welke fles en ook niet waar ter wereld. Vervolgens krijg je alles te zien over de wijn, druiven en de herkomst.

Volgens Christophe Chateau van het CIVB op www.bythegrape.com is het doel van de applicatie dat mensen meer verstand krijgen van bordeauxwijnen en dat zij deze wijnen vaker zullen kopen. Het is de bedoeling dat de 9.000 wijnhuizen uit de regio in augustus en september de informatie over 15.000 tot 20.000 wijnen uploaden. Naar verwachting zal in oktober tachtig procent van de informatie beschikbaar zijn.

Hiermee komt voor eenieder het diploma van vinoloog wel een heel stuk dichterbij!

Lees ook:Week van de Fairtrade
Lees ook:Google komt binnenkort met Cloud Printing
Lees ook:Bedrijfsleven ontdekt layars
Lees ook:Alle openingstijden van winkels online
Lees ook:ALD Mobility Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.