TNO maakt onderzoek voor bedrijven toegankelijker

The questionnaireHet laten uitvoeren van opdrachten bij TNO, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie, wordt makkelijker voor mkb-bedrijven. MKB-Nederland, VNO-NCW en brancheorganisaties FHI en FME zijn tevreden over de nieuwe voorwaarden. ‘Deze zijn door directer taalgebruik veel toegankelijker en leesbaarder geworden.’

Voor het formuleren van deze nieuwe voorwaarden heeft TNO gebruik gemaakt van een onderzoek van technologiebranches FHI en FME (in samenwerking met MKB-Nederland / VNO-NCW en ondersteund door FOCWA), naar opdrachten van bedrijven aan kennisinstellingen en de problematiek rondom intellectuele eigendom. Het gaat daarbij niet alleen om onderzoeksopdrachten, maar ook om ontwikkeling, testen e.d. Uit het hierboven genoemde onderzoek bleek dat met name het mkb moeite had om toegang te krijgen tot de kennisinstellingen, door onder andere de structuur en tekst van de Algemene Voorwaarden.

TNO heeft haar Algemene Voorwaarden niet alleen in vorm aangepast, maar ook qua inhoud. Zo krijgen bedrijven een sterkere onderhandelingspositie en blijven de Intellectueel Eigendomsrechten van eigen kennis bij de opdrachtgever berusten. Ook zullen er meerdere overlegmomenten worden ingevoerd.

TNO gebruikt de nieuwe voorwaarden sinds vandaag, 1 september. De onderzoeksorganisatie en het bedrijfsleven zullen de nieuwe voorwaarden monitoren in de praktijk en zo nodig aanpassen. (bron: MKB Nederland)

Lees ook:Tien gouden regels voor algemene voorwaarden
Lees ook:Zzp’er doet alles via eigen netwerk
Lees ook:MKB houdt vertrouwen in klanten
Lees ook:Gemeenten gunnen lokale bedrijven vaker opdrachten
Lees ook:Manifestatie over het nieuwe samenwerken, groei-impuls voor het MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.