Minister Verhagen geeft innovatieve ondernemers regio Zwolle de ruimte

Op 14 februari 2011 was verfproducent Van Wijhe Verf, decor voor een inspirerende innovatiesessie. Diverse gerenommeerde Zwolse ondernemers die allemaal actief zijn in de maakindustrie en bekend staan om hun innovatiekracht, deelden hier hun kennis en innovaties. Dit op uitnodiging van Kennispoort Regio Zwolle om de mogelijke regionale krachtenbundelingen op dit vlak te bevorderen. De innovatiesessie werd kracht bij gezet door de aanwezigheid van Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Hij gaf aan innovatieve ondernemers de ruimte te willen geven, ook die uit de regio Zwolle: “Ik ben onder de indruk van de innovatieve ideeën in Overijssel. Dit kabinet geeft daaraan alle ruimte. Dat betekent: overbodige regels afschaffen, vergunningen sneller verlenen en één loket waar ondernemers terecht kunnen voor alle overheidszaken. Dat betekent ook: 1,4 miljard investeren in de topsectoren van onze economie. Op die steun kan ook Overijssel rekenen.”

Annemarie Beumers, programmadirecteur Kennispoort Regio Zwolle en Marlies van Wijhe, algemeen directeur Van Wijhe Verf, kijken met trots terug op een geslaagde middag: “Het was een buitengewoon bruisende, kleurrijke en leerzame meeting waarbij prachtig zichtbaar werd welke mooie dingen mogelijk zijn als je maar buiten de kaders durft te denken. In dit kader hebben we de minister ook heel duidelijk kunnen maken welke centrale rol innovatie en duurzaamheid in de maakindustrie innemen en dat deze sector in Nederland daarom echt ruim baan gegeven moet worden.”

Een videoimpressie van de innovatiesessie:

Lees ook:Wie wordt “Zakenvrouw van het Jaar 2011″?
Lees ook:Marlies van Wijhe is Zakenvrouw van het Jaar 2010
Lees ook:Sterk staaltje ondernemen: introductie ‘Marlise’
Lees ook:Steeds vaker dochter als opvolger DGA
Lees ook:Waardevolle adviezen van vrouwelijke topondernemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.