Schilders willen 6% BTW behouden

FOSAG-NOA (belangenorganisatie voor schilders- en onderhoudsbedrijven) trekt samen met MKB-Nederland op voor het behoud van de lage btw. Ze hebben een brandbrief naar minister Verhagen gestuurd voor behoud van het lagere BTW tarief van 6%.

Afgelopen vrijdag sprak FOSAG-voorzitter Ruud Maas met MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel. “We weten dat MKB Nederland ons steunt”, aldus Ruud Maas, “maar het is altijd goed om dit onderwerp nog eens met nadruk aan de orde te stellen. Er liggen op dit moment in Den Haag voor het kabinet namelijk zoveel onderwerpen, dat wij niet zouden willen dat het lage btw-tarief ondersneeuwt.” Zoals bekend is, is MKB Nederland samen met VNO-NCW de belangrijkste woordvoerder voor ondernemend Nederland. Toegezegd is door de heer Biesheuvel dat de lage btw voor de arbeidsintensieve diensten voortdurend op tafel zal blijven liggen met als doel: het behoud van het lage tarief voor de arbeidsintensieve diensten. Samen met de andere arbeidsintensieve sectoren wordt een onderzoek voorbereid waarover FOSAG-NOA u later uitgebreid zal informeren.

Brandbrief
Los daarvan heeft FOSAG-NOA een brandbrief gestuurd aan onze minister van Economische Zaken, de heer M. Verhagen. Als ‘baas’ van onze economie heeft FOSAG-NOA hem er op gewezen dat de schilders en stukadoors samen met de bouw in zeer zwaar weer zitten. En dat een btw-verhoging er echt niet bij zou moeten komen. Dat gaat veel te veel banen en omzet kosten en groei van zwartwerk. Ook is nog eens aangegeven dat de lage btw pas sinds 2009 permanent is. Ondernemers moeten wel kunnen rekenen op een betrouwbaar beleid dat niet hapsnap van de ene op de andere dag verandert. Vrijdag 9 maart kwam de lage btw voor arbeidsintensieve diensten ook ter sprake in het televisieprogramma ‘Pauw en Witteman’. RTL-coryfee Frits Wester stelde toen aan de orde dat de arbeidsintensieve diensten het met een btw verhoging heel moeilijk zullen krijgen en dat dat volgens deze sectoren echt niet zou moeten.

Lees ook:13 en 14 april: DiversityWorks
Lees ook:Google op bres voor MKB online
Lees ook:Belastingvoordelen zzp’ers omlaag?
Lees ook:Nederlandse bedrijven hebben relatief lage schuld
Lees ook:MKB-er niet genoeg bewust van bedrijfsrisico’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.