Gratis mobiliteitscan voor MKB

geld3Mobiliteit. Een van de belangrijkste kostenposten in het bedrijfsleven. Des te mooier is het dat vanaf 1 juli ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) gratis advies kunnen aanvragen rondom hun mobiliteitsmanagement.Efficiënter omgaan met mobiliteit kan veel positieve effecten hebben, zoals het terugdringen van  reiskosten en een toename van de productiviteit. En niet te vergeten minder milieubelasting.

Voucher

Het gratis advies wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, in samenwerking met de Taskforce Mobiliteitsmanagement. Bij het Agentschap NL kunnen mkb’ers met 25 tot 250 werknemers een voucher met een waarde van 1.500 euro aanvragen. Als de voucher wordt verleend, kan er een afspraak worden gemaakt met een adviseur die een mobiliteitsscan gaat maken. De ondernemer hoeft de adviseur niet zelf te betalen, dat wordt gedaan door middel van de voucher.

Subsidie

Na de scan kan worden gekeken of het nodig is om maatregelen te treffen. Er kan dan ook subsidie worden aangevraagd voor de kosten van een adviseur die ondersteuning geeft bij het uitwerken en invoeren hiervan. De ondernemer zelf betaalt wel een derde van de kosten van de adviseur. De subsidie bedraagt maximaal 4.500 euro.

De subsidieregeling loopt tot 30 juni 2011. Per ondernemer kan één voucher worden aangevraagd voor een scan en één voucher voor advies en implementatie. Het ministerie heeft in totaal drie miljoen euro beschikbaar gesteld.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/115214/Stimulans_voor_slimme_mobiliteit_in_MKB.html

Lees ook:Volledig gratis mobiliteitsadvies voor MKB-ondernemers
Lees ook:Energy Make-over
Lees ook:7 miljoen voor taalkundige inburgering werknemers
Lees ook:Gratis mobiliteitsscan voor MKB
Lees ook:Ondernemerschap lonkt voor vrouwen met handicap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.