Met Alltop zit je bovenop het nieuws

topicsKen je www.alltop.com al? Wellicht goed om even notie van te nemen als je voor specifieke onderwerpen die jou interesseren bovenop het nieuws wil zitten maar daar niet teveel tijd aan kwijt wil of kunt zijn. Ik gebruik het vaak als ik achtergrondinformatie over de meest uiteenlopende onderwerpen en actualiteiten zoek voor presentaties die ik geef of als ik gewoon snel op de hoogte wil zijn van wat invloedrijke bronnen melden over een onderwerp waar ik op dat moment mee bezig ben.

Topics

Deze site laat per topic dat je ingeeft (bijvoorbeeld marketing, PR of personeel) erg overzichtelijk de meest bezochte, beste websites en blogs zien. Per blog of website geeft de site de vijf meest recente artikelen weer. Daar kan je dan op klikken en dan kom je op die site terecht.

RSS

Het inlopen van de artikelen is gebaseerd op RSS feeds (automatisch inlopen van berichten) en in dat kader niets nieuws. Er zijn ook andere verzamelsites zoals Symbaloo of Netvibes waar je je eigen nieuwsbronnen bij elkaar kunt zetten. Maar zoveel als er op AllTop staan per topic en dat allemaal bij elkaar, dat is andere koek! Je kunt ook zelf je eigen myalltop.com site samenstellen waardoor je altijd helemaal bij bent op de onderwerpen die jij wilt.

Ideeëngenerator

Mooie researchbron maar het is ook een bron van inspiratie de je op veel nieuwe ideeën brengt omdat je ook in een oogopslag dingen ziet staan waar je nooit aan had gedacht. Juist omdat alles in een overzicht staat.

Lees ook:Tips om nuttige social media content te vinden
Lees ook:Carglass hoax
Lees ook:Ken je Exectweets al?
Lees ook:Uitgesteld lezen met Instapaper
Lees ook:Bol.com zet in op mobiele telefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.