QR code nieuwste rage?

qr-code-wallscape-londonAl bekend met de QR code? QR code staat voor quick response. Het heeft alles in zich om de nieuwste rage te gaan worden in het bedrijfsleven. Ik werd getipt door Jan Wals van autobedrijf Jan Wals die het al volop gebruikt.

Hier zie je hoe het werkt.

De QR code is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QR codes kunnen, met behulp van software die je via bijvoorbeeld de iphone applicatiestore downloadt, ingescand worden met een mobiele telefoon.

Als je de QR code fotografeert op je mobiele telefoon dan wordt je vervolgens met een druk op de knop doorgeleid naar de website of online informatie of filmpje over dat product waarop de code stond. Het kan ook direct toegang geven tot een telefoonnummer of SMS nummer. Ideaal!

qr

Even een voorbeeld. Je plaatst als automerk bijvoorbeeld in een magazine of krant een advertentie over een nieuw model. Daar zet je dan de QRcode bij. Ik kan als lezer vervolgens met mijn mobiel (die ik toch bijna altijd bij me heb), een foto maken van deze code en dan word ik vervolgens doorgeleid naar de online informatie zodat ik direct veel meer te weten kan komen van de auto of eventueel zelfs de auto direct kan bestellen!

Dit speelt perfect in op de wens van steeds meer consumenten om ‘direct te kalfen’. Als je wat ziet dat je aanspreekt, wil je in ieder geval direct de mogelijkheid hebben om hier meer van te weten of het meteen te kunnen aanschaffen. Ook raadplegen we het internet met z’n allen steeds vaker via onze mobiele telefoon.

Bijna alle toestellen met een ingebouwde camera ondersteunen QR. Alle nieuwe Nokia’s worden standaard voorzien van een barcodereader waarmee QR codes kunnen worden gescand.

Hieronder zie je enkele adressen waar je de QR reader kunt downloaden zodat je de codes op je telefoon kunt uitlezen.

  • iPhone: via de applicatiestore op je iPhone. Gratis.
  • http://reader.kaywa.com/mobile
    http://www.quickmark.com.tw/En/basic/download.asp
  • http://nl.semapedia.org/community
  • Via onderstaande link kan je heel gemakkelijk je eigen QR code genereren:

    http://www.qrcode.nu/qrcode/generator

    Succes!

    Lees ook:3 manieren om een QR code in te zetten
    Lees ook:Bol.com zet in op mobiele telefoon
    Lees ook:Professioneel bellen met je mobiele telefoon
    Lees ook:Autobedrijf Eef en Huub lanceert nieuwe iPhone app
    Lees ook:Foto is zoekopdracht

    6 reacties op “QR code nieuwste rage?

    1. Rolf Winter

      QR is zeker mooi, laagdrempelig en door iedereen te gebruiken (en gratis te maken!). Geweldig leuk om daarmee “vernieuwend” en “innovatief” over te komen. Plak bijvoorbeeld een QR tag op je visitekaartje en laat deze direct doorlinken naar je LinkedIn profiel of je eigen website.

      Maar het kan nog een stapje verder met AR (Augmented Reality), integreer de virtuele wereld in jouw realiteit. Ingewikkeld? Nee… Kans? Ja! Type maar eens op Youtube Augmented Reality in en verwonder je over de mogelijkheden.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Frank Loots

      Mja, ik denk als je kijkt naar AR en nu ook Google Goggles (heb gestest en is verbluffend) dan is QR achterhaald door nieuwe ontwikkelingen. Ik hoop dat Jan Wals meegaat met de ontwikkelingen :)

      M.v.g.

      Frank Loots
      FranconiQue | Post Koerier Transport

        /   Beantwoorden  / 
    3. Gwen Jansen

      Je zou Jan eens moeten ontmoeten! Denk dat jullie wat dat betreft prima aan elkaar gewaagd zijn!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rolf Winter

        @Eric van der Vegt: erg mooi gedaan, dat is nou echt een mooie toepassing!

          /   Beantwoorden  / 
    4. Walter Zevenaar

      Zelf maak ik gebruik van Taggle.nl Met deze online software maak ik zelf prachtige mobiele pagina’s inclusief qr codes. Met de software kan je tekst, audio of video gebruiken en zijn de filmpjes te bekijken op alle bekende smartphones, ongeacht het besturingssyteem, aldus de makers. Volgens mij de ideale toepassing voor het gebruik van QR codes.

        /   Beantwoorden  / 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Naam

    Website

    Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.