SRV-wagens onthaasten werknemers

SRVVandaag stond er in De Telegraaf een artikel over de SRV-wagen en de verdwijning van dit verschijnsel. De SRV-wagen is een fenomeen uit de jaren zeventig: een rijdende supermarkt. Het bestaat al zo’n veertig jaar, maar is steeds minder in trek. Jammer, want volgens mij zijn er nog veel kansen uit te halen. Zeker als ze de focus verleggen naar het bedrijfsleven.

 Vroeger

Vroeger werd vooral veel gebruik gemaakt van de SVR-wagen, omdat er toen nog veel fulltime huisvrouwen waren. Tegenwoordig zijn er nog maar drie- tot vierhonderd. Vanwege de druk van de grote en goedkope supermarkten en omdat er nu nog maar weinig fulltime huisvrouwen zijn. Op het platteland en aan de rand van de steden, waar ook steeds meer kleine winkels verdwijnen, is de wagen nog steeds in trek.

 Alternatief

In steden wordt er veel minder gebruik gemaakt van de rijdende winkels. Maar daar zouden ze op andere behoeftes kunnen inspelen. In plaats van langs de huizen te rijden, zouden ze langs bedrijven (rond lunchtijd of in de pauzes) kunnen rijden. Veel werknemers hebben meestal geen tijd om in hun lunchpauze langs de supermarkt te gaan om alvast boodschappen voor ‘s avonds te halen. En ‘s avonds na het werk is het meestal al druk zat thuis in verband met het ophalen van eventuele kinderen of doordat het in de winkel of op de weg topdrukte is. Daar zou de SRV-wagen goed op kunnen inspelen. De supermarkt die naar je toe komt! Voordeel voor de werkgever: een veel minder gehaaste werknemer om op tijd weg te komen om de boodschappen te doen.

Lees ook:Google Maps voor winkels
Lees ook:Helft Russische wijn is nep
Lees ook:Jumbo is schoonste supermarkt
Lees ook:Shoppen na werktijd
Lees ook:Wat gaat er nog gebeuren in de winkelcentra?

Eén reactie op “SRV-wagens onthaasten werknemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.