Rokende collega’s minder populair

Bijna de helft van de Nederlanders stoort zich aan de rookpauzes van collega’s.

Dat concludeert Monsterboard.nl uit een peiling die de vacaturesite heeft gehouden. Van de ondervraagden vindt 46 procent dat rokers minder productief zijn doordat ze steeds van hun werkplek weg zijn.

Dat hoeft volgens carrièrecoach bij Monsterboard.nl Freek Jordans niet per se zo te zijn. “Ook tijdens het roken kun je met collega’s overleggen. Daarbij is roken een moment van ontspanning, waar anderen bijvoorbeeld even een rondje lopen.”

Wel doen rokers er volgens Jordans goed aan niet meer dan drie of vier sigaretten per dag te roken en er de lunchpauze voor te gebruiken. Ook roken voor de deur is een afrader. Dat zou geen gezicht zijn in verband met klanten en andere bezoekers.

Lees ook:Lakse collega’s zijn grote bron van ergenis
Lees ook:Slippers op kantoor kunnen echt niet
Lees ook:Succesvolle ondernemers lopen zich vrij
Lees ook:Hoogopgeleide zoekt vrienden buiten kantoor
Lees ook:Werkgevers mogen vier tijdelijke contracten aanbieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.