Tip: deelbaar kerstgeschenk

Wat ik de leukste zakelijke kerstgeschenken vind? Dat zijn deelbare relatiegeschenken. Die je dus met je hele team kunt gebruiken of verorberen. Anders voel je je toch altijd een beetje opgelaten en ongemakkelijk als ondernemer met medewerkers.Enerzijds omdat je het eigenlijk uit schuldgevoel en teamspirit wil weggeven aan de rest van je teeam aangezien je als ondernemer natuurlijk een vele malen hogere ‘vangst’ hebt qua relatiegeschenken dan de medewerkers  en anderzijds omdat je dat weggeven vaak juist net niet kan maken aangezien de gever er duidelijk jouw naam op heeft gezet.

Zo kreeg ik onlangs van een zakelijke relatie van mij een prachtboek; het anti-managementboek “Negeren is vooruitzien” van Jan Doove. Echt een boek dat je gewoon zelf wil houden. Niet in de laatste plaats vanwege de persoonlijke brief die erbij zat. Ik zat ermee in mijn maag…totdat ik begreep dat deze door mij zeer gewaardeerde relatie een zelfde boek ook aan mijn collega had gegeven! Gelukkig maar!!

Zelf houd ik er meestal ook rekening mee dat ik iets geef waar meerdere mensen plezier van kunnen hebben om juist dit ondernemersdilemma te voorkomen. En zo’n deelbaar kerstgeschenk is vaak ook nog eens beter voor de bredere verankering van je relatie in de organisatie waar je zaken mee doet.

Kortom, delen die handel!!

Lees ook:Virtueel vlakbij mijn Beatrix
Lees ook:Flirtend de vergadering in
Lees ook:Werknemers op zoek naar werkplezier
Lees ook:Laat jezelf zien: meer inspiratie dan transpiratie
Lees ook:Energiegevers versus energiehalers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.