Weg met het kantoor, lang leve het Werkhuis

Af een toe heeft het opfrissen van onze Nederlandse taal een zetje nodig. Zullen we in dat kader vanaf nu het woord ‘Kantoor’ in de ban doen met z’n allen? Het woord is zoooo jaren nul, zooooo emotie- en karakterloos en zoooo juffrouw-jannie-jiskefit achtig. Waarom niet het woord ‘Werkhuis’  ervoor in de plaats introduceren? Okay kids, mama gaat zo even naar het werkhuis. Klinkt toch een stuk vriendelijker, begrijpelijker en toegankelijker?

Ik denk ook echt dat je dit woord binnenkort veel en veel meer tegen gaat komen. Het is een tegenbeweging denk ik op de thuiswerk-beweging of misschien wel gewoon een reactie aanvullend erop. Steeds meer mensen en bedrijven stimuleren het thuiswerken. Puur omdat we ons thuis het lekkerste, meest vrij en op ons gemak voelen en uiteraard ook vanwege de filedruk.

Maar waarom draaien we het ook niet om? Dus gewoon ervoor zorgen dat de plek waar nog meer collega’s zitten (ik noem het woord niet, heb je het in gaten:-)) en je tenslotte toch zo nu en dan moet zijn om te overleggen, zo inrichten dat het veel meer als thuis voelt! En dat begint bij de naam.

Of je moet natuurlijk echt als beleid hebben dat je zoveel mogelijk mensen thuis wilt hebben werken. Dan zou je inderdaad de centrale plek zo ongezellig en unheimisch mogelijk moeten maken. Maar van de andere kant, dat is ook weer niet aan te raden want op de momenten dat men er toch is, wil je wel dat men zo productief mogelijk is..en tja..dat is nu eenmaal wel in een zo prettig mogelijke werkomgeving waar men zich volkomen op z’n gemak en thuis voelt.

Ik proost op de Werkhuizen van de toekomst! Dat er nog maar veel meer mogen komen zodat als we elkaar zakelijk op een cetrale plek ontmoeten we dit in een zo huiselijk, welkome en relaxt mogelijke omgeving kunnen doen. Dan stijgt de onderlinge gun-factor ook vast een stuk sneller en doen we nog makkelijker en eerder zaken met elkaar. We zijn dan immers ‘onder elkaar’ en kunnen gewoon met de voeten op de bank met elkaar praten!! Heerlijk!

Ik betrek mijn werkhuis met mijn bedrijven vanaf mei! In Ijsselstein, Urecht. Zeer blij mee. Een oude boerderij die helemaal opgeknapt is. Dank nog ook voor jullie input om het zo huiselijk mogelijk in te kunnen richten. Bij JansenJager en Automotive Insiders is het voortaan nog veel meer ‘thuis komen’  dan nu al het geval als je bij ons op visite komt! Uiteraard wordt er wel gewoon gewerkt en vandaar ook de toevoeging werk!

In mei 2012 zijn de Werkhuizen JansenJager & Automotive Insiders geopend! Van harte welkom!

Lees ook:De energie match in het bedrijfsleven
Lees ook:Google Battle: superkracht van de eenvoud
Lees ook:Gratis en voor niets!
Lees ook:Stil geweten cruciaal voor succes ondernemer
Lees ook:Succesvol zakendoen: ‘Leuk’ scoort

Eén reactie op “Weg met het kantoor, lang leve het Werkhuis

  1. Karel Hol

    Heel veel plezier met je nieuwe werkhuis!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.