Werknemers krijgen zeggenschap over hun werktijden

Als het aan het CDA en GroenLinks ligt wel. Zij dienden samen een initiatiefwetsvoorstel in om werknemers het recht te geven op flexibele, wisselende werktijden en thuiswerken. De twee politieke partijen verwachten brede steun vanuit de Tweede Kamer.

Volgens de initiatiefnemers Eddy van Hijum (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks) zou de acceptatie van de wet zorgen voor een betere arbeidsproductiviteit, een betere gezondheid van de werknemers en een beter milieu. Zij verwachten ook dat de wet de arbeidsparticipatie van vrouwen zal stimuleren, omdat zij in het huidige werkregime vaak worstelen met de zorg voor de kinderen. Met het recht op thuiswerken willen Van Hijum en Van Gent een cultuuromslag in het bedrijfsleven forceren. Alleen bij zwaarwegende redenen mag dit door werkgevers geweigerd worden. Uiteraard staan Van Hijum en Van Gent stil bij het feit dat er niet in ieder beroep thuisgewerkt kan worden.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1067651/2010/12/03/Werknemer-moet-werktijden-zelf-kunnen-bepalen.dhtml

Lees ook:Werkgevers voelen niets voor wet flexibel werken
Lees ook:Geen urencriterium meer voor ondernemers
Lees ook:Bedrijven niet klaar voor moderne vaders
Lees ook:Ouderschapsverlofkorting nog niet van de baan
Lees ook:MKB-Nederland voor initiatiefwet koopzondagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.