Onderwijswereld bouwt garagebedrijf na

351ROC Midden Nederland heeft samen met Innovam, het kennis- en opleidingsinstituut voor de mobiliteitsbranche, een complete en hypermoderne werkplaats uit het autobedrijf nagebouwd. Daar wordt hetzelfde werk gedaan als in het autobedrijf maar tegen een veel lager tarief. Het werk wordt namelijk uitgevoerd door leerlingen onder toezicht van een werkplaatsmanager van Innovam die streng toeziet op de kwaliteit. Er wordt dan ook gewoon garantie gegeven op de werkzaamheden. Deze ‘garage’ gaat als verlengstuk van de reguliere autobedrijven optreden door werk van hen over te nemen als het autobedrijf een te lange wachtlijst krijgt in de werkplaats. Wat een goed initiatief om de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. En ook hoognodig. 

De naam luidt ‘het Automotive College’. Het betreft een Onderwijs Leerbedrijf (OLB) waar de grens tussen onderwijs en praktijk compleet is vervaagd en beide elkaar juist meer dan ooit versterken. Leerlingen leren ’on the job’ het werk en leren niet alleen het technisch vak maar direct ook hoe het is om te werken in een echt bedrijf en met echte klanten. Want die klanten zijn er.  

Autobedrijven binnen een straal van 50 kilometer kunnen hun voorraad auto’s brengen naar het Automotive College om daar rijklaar gemaakt te worden. Als een autobedrijf het in de werkplaats dan al erg druk heeft, kan het de auto’s uit handen geven bij het onderwijs leerbedrijf. De auto’s worden gratis gehaald en gebracht door het onderwijsleerbedrijf en daarbij komt dat de standaard flatrate tijden worden aangehouden en het uurtarief 25 euro per uur bedraagt.

Verzekerd is dat het OBL geen concurrent wordt van de autobedrijven en dus niet rechtstreeks klanten gaat bedienen. Het moet gezien worden als verlengstuk van het autobedrijf. Een mooi voorbeeld hoe het onderwijs relatief simpel een betere aansluiting kan vinden bij de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven waardoor de afgestudeerden straks direct van grotere waarde zijn voor het bedrijfsleven en zij zelf op hun beurt zichzelf tijdens het leren een veel beter beeld kunnen vormen van wat ze straks in het dagelijkse werkleven kunnen verwachten.

Lees ook:Autobedrijven beoordelen via autobedrijf.tevreden.nl
Lees ook:Verkleinen die kloof
Lees ook:Huur auto per uur
Lees ook:Introductie APKautobon.nl
Lees ook:Bedrijven kunnen nu certificaat duurzaam repareren behalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.