Praatgroep voor faillieten populair

3919540833_54f78d6d99Het gaat je niet in de koude kleren zitten als je als ondernemer failliet raakt. Alles wat je dacht te hebben opgebouwd aan zekerheden in één klap weg. Qua geld en zogenaamde vrienden, maar ook qua status. Er worden dan ook steeds meer praatgroepen opgericht voor deze faillieten om hiermee om te leren gaan. Deze praatgroepen winnen snel aan populariteit nu er steeds meer sprake is van faillissementen in deze economisch mindere tijden.

In Duitsland zijn er net als de wereldwijde praatgroepen voor Anonieme Alcoholisten (AA) nu praatgroepen in zeven steden voor anonieme failliete zakenlui. De animo daarvoor is flink gestegen. Zo meldt het ANP. Omdat de deelnemers failliet zijn, is de therapie gratis. Donaties zijn echter welkom. In ons land heeft BOVAG (de belangenorganisatie voor retailers in de mobiliteitsbranche) voor de noodlijdende/failliete autodealers reeds eerder dit jaar sparringsmiddagen ingesteld waar ze bij lotgenoten steun kunnen vinden.

Lees ook:Bank failliet? Sneller je geld terug!
Lees ook:Digibiertje.nl: online social happy hour
Lees ook:Stijgende lijn in consumentenvertrouwen
Lees ook:SRV-wagens onthaasten werknemers
Lees ook:Opleidingsbudget bedrijven voor 2011 gelijk of gestegen

2 reacties op “Praatgroep voor faillieten populair

  1. seine

    intressant dat ondernemers er na het failisement nog aan herinnerd willen worden. Dus waarschijnlijk is het leed te groot om te kunnen negeren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen Jansen

    Inderdaad. Ik heb zelf een ondernemer communicatief mogen begeleiden rondom zijn communicatie naar zijn medewerkers en de pers etc. en echt Seine, je weet niet wat je overkomt hoor. Je leert dan echt je vrienden kennen. Volgens mij weet je pas wat een faillissement is als je het van zeer nabij hebt meegemaakt. Curatoren die je tent gaan runnen en je van elke zeggenschap beroven, toeleveranciers die accuut hun diensten stop zetten en/of hun spullen komen terug halen en de ondernemer? Die is vaak de gebeten hond! Die heeft het allemaal gedaan. Terwijl er zeker in deze tijd een fors aantal andere redenen een rol kan spelen voor een faillissement. Zo zijn daar de banken die niet zomaar meer alles financieren en de vraag in de markt die onwaarschijnlijk is gekelderd. Dat had je een paar jaar geleden niet kunnen zien aankomen toen je al die zware investeringen deed etc.

    Ik liep dan ook met plannen rond om een soort van communicatieverzekering in het leven te roepen voor bedrijven rondom hun eventueel failissement. Je betaalt een x bedrag per jaar. Ga je niet failliet, dan blijft het bedrag staan. Ga je wel failliet, dan wordt dat bedrag besteed aan een 24/7 communicatieprofesional die je als ondernemer begeleidt om communicatief zo min mogelijk schade op te lopen. Het werd mij echter afgeraden. Ook al zijn er in ons land maar weinig bedrijven die 100 jaar bestaan, geen ondernemer zal nu al een verzekering af willen sluiten op een faillissement. Van een begrafenis weet je dat die onafwendbaar is maar van een faillissement bestaat er nog een kans dat dat er nooit van komt..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.