Nieuwe regeling veiligheid voor kleine bedrijven

technische-beveiliging-cctvDe nieuwe regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) is van start gegaan. Er is een belangrijke wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar. Ondernemers die subsidie aanvragen, moeten dat doen voordat ze een beveiligingsscan laten doen.

Ondernemers die de scan voor 16 maart hebben laten uitvoeren zijn een uitzondering op de regel. Zij kunnen met terugwerkende kracht subsidie krijgen. Hoewel dat niet geldt voor alle uitgevoerde maatregelen. Let daar dus op. Maatregelen die via een huurkoopconstructie worden aangeschaft door ondernemers, kunnen nu ook worden vergoed.

De wijziging van de regeling heeft betrekking op nieuwe aanvragen in 2010, de overgangsregeling en de coulanceregeling voor aanvragers die in 2009 zijn afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt.

 Vergoeding

Met de subsidieregeling kunnen veiligheidsmaatregelen die genomen zijn door kleine bedrijven (minder dan 10 fulltime werknemers en vijf filialen) vergoed worden. In de nieuwe regeling is het maximale subsidiegedrag teruggebracht naar € 1000 per ondernemer. Daarvan is € 300 bestemd voor de veiligheidsscan, met een eigen bijdrage van € 50. De € 700 is bestemd voor veiligheidsmaatregelen op basis van 50 procent subsidie.

 Kijk voor meer informatie op www.stavoorjezaak.nl.

 Bron: http://www.mkb.nl/index.php?pageID=4&messageID=4358

Lees ook:1000 euro subsidie voor veiligheid kleine bedrijven
Lees ook:Subsidie DNA-spray installatie Amsterdamse ondernemers
Lees ook:Gratis mobiliteitscan voor MKB
Lees ook:7 miljoen voor taalkundige inburgering werknemers
Lees ook:Wetsvoorstel voor consumentenkrediet dupeert ondernemers en consument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.