Mkb’er maakt zich meeste zorgen over wanbetaler

Uit onderzoek van juridisch adviesbureau De Raadgevers Bedrijfsjuristen, uitgevoerd door TNS NIPO blijkt dat bijna 80 procent van de ondernemers wel eens te maken heeft gehad met een juridisch conflict. Vooral arbeidsconflicten komen vaak voor. Maar daar maken ondernemers uit het mkb zich niet het meest druk over. Ze maken zich het meest zorgen om klanten die niet op tijd betalen.

Het onderzoek werd gehouden onder 525 ondernemers uit het mkb.

Zorgen
Onenigheden over betalingen met klanten veroorzaken bij de meeste ondernemers  de grootste zorgen. 45 procent van de ondervraagden geeft dit aan. In 2009 heeft ongeveer de helft van de ondernemers te maken gehad met conflicten over betalingen. De verwachtingen van de ondernemers voor dit jaar zijn niet veel beter gestemd. 48 procent verwacht in 2010 bonje te krijgen met wanbetalers.

Bron: http://www.accountancynieuws.nl/actueel/branche/wanbetalers-houden-mkb-ondernemer-uit-de-slaap.92501.lynkx http://www.accountancynieuws.nl/actueel/branche/wanbetalers-houden-mkb-ondernemer-uit-de-slaap.92501.lynkx

Lees ook:MKB houdt vertrouwen in klanten
Lees ook:Vier op de tien ondernemers is slachtoffer van criminaliteit
Lees ook:Minder slaap maakt dom
Lees ook:Positieve invloed van vriendelijke medewerkers
Lees ook:Shell merk met meeste waarde

3 reacties op “Mkb’er maakt zich meeste zorgen over wanbetaler

  1. Jan

    En dan willen ze voor webwinkels invoeren dat je verplicht bent klanten aan te bieden achteraf te betalen.
    Overdreven bescherming van de klant…
    Bij de slager ga je ook niet eerst het vlees opeten en dan pas betalen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marco Prins

    @Jan

    Als ze dat willen invoeren bewijst dit de theorie dat onze vrijheden meer en meer worden beperkt. Verder hebben wij op dit moment ook veel moeite om onze klanten op tijd te laten betalen en 30 a 35 dagen kan wel maar nu is het gemiddeld meer dan 35 dagen en dat is meer dan vervelend!!

    Ik als ondernemer moet dit zelf oplossen met de middelen die er zijn, bellen/aanmaningen/regelingen en in uiterste nood uit handen geven. Ik heb ook niet direct behoefte aan regelgeving van de overheid, regelen we zelf wel!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bob Jansen

    @ Jan klopt ben ik met je eens. Alleen zijn de meeste webwinkels helaas niet betrouwbaar en om een zekere zekerheid te geven is achter af betalen een goed alternatief! En bij de meeste aanbieders van deze manier van betalen krijg je ook wel zekerheid. Maar ja uiteindelijk kosten zulke grapjes de ondernemer altijd geld!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.