Athlon Car Lease wast auto’s met regenwater

athlonDe grootste leasemaatschappij van ons land, Athlon Car Lease, start met het opvangen van regenwater om haar wagenpark hiermee te wassen. Met dit MVO-initiatief gaat de leasemaatschappij een stuk verder dan gebruikelijk is in de leasebranche. Elke millimeter regen die nu valt in Almere, is goed voor het wassen van 52 auto’s. Athlon Car Lease verwacht met dit initiatief jaarlijks 1.500.000 liter drinkwater te besparen.Bij MVO-maatregelen wordt er vaak in eerste instantie gedacht aan brandstofverbruik, vermindering van de CO2-uitstoot, duurzame auto’s, elektrisch rijden en alternatieve mobiliteitsvormen. Maar de inspanning die nodig is om voor een organisatie dagelijks genoeg schoon water te leveren wordt steeds groter. Water zuiveren en transporteren kost bovendien energie en er zijn chemicaliën voor benodigd.

Milieuvriendelijker wassen

De wasstraten van Athlon Car Lease staan in haar logistieke centrum. De leasemaatschappij heeft de afvoerbuizen aan elkaar gekoppeld en aangesloten op zes tanks die gezamenlijk 24.000 liter regenwater kunnen opvangen. Alle 30.000 leaseauto’s die jaarlijks terugkomen in verband met einde contracttermijn, wast Athlon Car Lease zoveel mogelijk met het opgevangen regenwater.

Bruce van Egmond, commercieel directeur: “Als organisatie ondersteunen wij het initiatief dat collega Henk Nijdam, hoofd Algemene Zaken bij Athlon Car Lease, heeft opgepakt. We willen als leasemaatschappij zoveel mogelijk doen aan MVO. Hierbij moet je als organisatie verder denken dan alleen aan duurzame auto’s en vermindering van de CO2-uitstoot. Vandaar dat we ook dit MVO-initiatief hebben ondersteund en uitgevoerd. Een mooie investering in duurzaamheid bovenop ons al bestaande product- en dienstenaanbod om wagenparken te verduurzamen.”

Lees ook:Athlon Car Lease gaat voor duurzaam autowassen
Lees ook:Athlon Car Lease breidt netwerk Service Centra uit
Lees ook:Athlon Car Lease hoofdpartner in elektrische snelweg
Lees ook:Athlon Car Lease met aanstelling Armand van Veen klaar voor volgende stap na geslaagde internationaliseringslag
Lees ook:Mobiliteitkennis Nederland onder peil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.