Autostoel registreert hartactiviteiten

De Duitse Universiteit van Aken en het automerk Ford hebben een autostoel ontwikkeld, die de hartactiviteit van de bestuurder registreert om ongelukken te voorkomen.

Automobilisten met bijvoorbeeld angina maken namelijk 53% meer kans op een (dodelijk) auto-ongeluk. Mensen met andere hartklachten: 23%. In de rugleuning van de stoel zitten zes elektrodes die de elektrische impulsen van het hart monitoren en onregelmatigheden registreren.  

Op dit moment kijkt men naar het combineren van deze techonlogie in combinatie met andere geavanceerde systemen in de diverse Ford-modellen, om de bestuurder te waarschuwen en medische hulp te zoeken. Inmiddels zorgt een prototype ervoor dat 98% van de uitkomsten correct is. Wanneer dit product daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet bekend.

Lees ook:Online windowshoppen neemt vlucht
Lees ook:Leasing minder populair
Lees ook:Payroll biedt werkgever sluiproute
Lees ook:Strategie voor duurzame groei in opkomst
Lees ook:Hertz start minilease voor ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.