Payroll biedt werkgever sluiproute

Met dank aan PVV-voorman Geert Wilders rukt het fenomeen ‘Payrolling’  hard op.

Payrolling is simpelweg het uitbesteden van de loonadministratie aan een gespecialiseerd bedrijf. Geen gedoe meer met loonstrookjes en verzuimregistratie. Inmiddels zijn in Nederland zo’n 145.000 werknemers in dienst van payrollbedrijven en dit aantal groeit naar verwachting naar 180.000 in 2012. Juridisch gezien komt de medewerker ook daadwerkelijk in dienst van het payrollbedrijf. Daarmee nemen ze ook de daarbij behorende rechten en risico’s op zich.

De opdrachtgever blijft hierbij zelf verantwoordelijk voor het werven en selecteren van personeel en behoudt ook de dagelijkse begeleiding op de werkvloer.

Tijdens de onderhandelingen over een gedoogkabinet kreeg Wilders gedaan dat de versoepeling van het ontslagrecht van tafel ging. Nu hervormingen uitblijven, is ‘de markt’ zelf gaan zoeken naar oplossingen, waaronder payrolling.

Lees ook:Mag ik als ik thuis werk even naar de supermarkt?
Lees ook:Ik kies voor een flexibele schil
Lees ook:Sterke groei van payrollingbedrijven
Lees ook:Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!
Lees ook:Freelancer voelt zich verbonden met opdrachtgever

Eén reactie op “Payroll biedt werkgever sluiproute

  1. Maurice Hennevelt

    Ik vind de kop en dan met name het woord “sluiproute” zo negatief overkomen. Alsof dat de enige reden is waarom werkgevers payrollen? Ik denk dat er meer redenen zijn. Steeds meer werkgevers zien in dat goed werkgeverschap een specialisme is en dat je dat er niet zomaar even bij kunt doen.

    Payrollorganisaties zijn professionele werkgevers. Werkgever zijn is hun business. Ze kennen de CAO, de wetgeving en de procedures en verplichtingen bij ziekte. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en zijn voor medewerkers altijd bereikbaar. Ik ben er van overtuigd dat dit heel veel medewerkers die op een payrollcontract werkzaam zijn juist ten goede komt en dat payrolling dus niet uitsluitend wordt gebruikt om onder werkgeversverplichtingen uit te komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.