Nederlandse bedrijven onvoldoende gewapend tegen illegaal downloaden

Slechts één op de vier bedrijven in ons land heeft maatregelen genomen tegen het illegaal downloaden door personeel op kantoor. Zeer spijtig, want de werkgever is uiteindelijk juridsch aansprakelijk, servers kunnen overvol raken en het gevaar van virusverspreiding binnen het bedrijfsnetwerk neemt met elke download toe. Ook is de kans dat het gebeurt aanzienlijk want Nederland loopt in Europa voorop als het gaat om illegale downloads. Bovenstaande is gebleken uit onderzoek van softwareproducent ScanSafe. Het is dan ook verstandig om als bedrijf duidelijke regels op te stellen voor het personeel rondom downloads, deze te communiceren aan alle werknemers, ze schriftelijk vast te leggen en opvraagbaar te maken. Controle op naleving van de regels is wel van groot belang door de IT afdeling.

Werknemers die willen downloaden hebben ook redelijk vrij baan. Uit eerder onderzoek van de Vlaamse Karel De Grote Hogeschool blijkt dat 80% van de werknemers wel eens iets downloadt op het werk en eenderde van de ict-managers geen benul heeft van het downloadgedrag van hun medewerkers. Een slechte zaak. Het gevaar van de verspreiding van virussen in het bedrijfsnetwerk is groot en servers kunnen al snel vol raken.

Lees ook:Jongeren omzeilen bedrijfsbeleid
Lees ook:Werkgever meer betrokken bij privéleven personeel
Lees ook:ZZP-er wil en krijgt antwoord
Lees ook:Mooie app voor laatste tech en gadget nieuws
Lees ook:Keurmerk voor gezinsvriendelijke ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.