Kamer steunt nieuwe autobelastingen

De regeringspartijen en de PVV gaan akkoord met de nieuwe autobelastingen. Daarbij wordt de vrijstelling naar CO2-uitstoot flink aangescherpt.

In de toekomst zal belastingvrijstelling alleen gelden voor auto’s die flink schoner zijn dan de 14 procent bijtellingsauto’s of belastingvrije auto’s van nu.

Deze week zijn regeringspartijen VVD en CDA akkoord gegaan met de voorstellen van staatsecretaris Frans Weekers. Vanaf 2014 geldt de vrijstelling dus alleen voor auto’s die minder uitstoten dan 50 gram per kilometer.

Het wordt noodzakelijk die grens op te trekken omdat de huidige fiscale regeling voor zuinige auto’s enorm populair is. Als de verkoop zo doorgaat, is binnenkort zestig procent van de auto’s vrijgesteld van belasting.. Dit betekent dat de schatkist jaarlijks 900 miljoen euro misloopt.

De oppositie had er vooral moeite mee dat in de nieuwe regeling veel zuinige auto’s duurder worden en vervuilende auto’s juist goedkoper. Weekers verdedigde die kritiek door te stellen dat eerder werd besloten de BPM af te schaffen en belasting te gaan heffen op basis van de CO2-uitstoot.

Bron: Autoweek

Lees ook:Nederlandse autoverkopen weer omhoog in eerste helft 2011
Lees ook:Leden FNV bijna unaniem tegen pensioenakkoord
Lees ook:Teruggave BPM op losse schroeven?
Lees ook:Hot or not?
Lees ook:Leasing minder populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.