Kort lontje verkleint kans op succes

CB045236Adem in, Adem uit. 1,2,3,4,5,6,7,8,9, 10… Hoe moeilijk vind jij het om je irritatie soms te bedwingen? Mensen die hun negatieve emoties herkennen, deze in goede banen weten te leiden en gepaster reageren, blijken volgens collega’s beter te presteren en ook zelf vaker tevreden te zijn over hun prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van de Melbourne Business School. Mensen met een kort lontje hebben dus minder kans op succes.

Nou, onderzoek of niet, ik weet het zo net nog niet… Mijn ervaring is dat als je een persoon bent met heftige emoties, dat het dan ook heel goed helpt om personen om je heen te verzamelen die veel stabieler zijn. Dan komt je volgens mij tot een optimaal succes want ik denk dat een paar korte lontjes in het team heel waardevol zijn omdat er dan veel eerder beslissingen worden genomen. Het lijkt mij dus niet verstandig dat we ons allemaal gaan lopen inhouden om altijd alles te overwegen, want dat neemt de besluitvaardigheid die juist zo nodig is vaak compleet weg. Kortom, zoek wel naar een balans maar dan niet alleen in jezelf (jezelf veranderen is stuk moeilijker) maar door de juiste mensen om je heen te verzamelen die je op de juiste weg houden.

Psychologische flexibiliteit

Het afstand kunnen nemen van emoties noemen de onderzoekers ‘psychologische flexibiliteit’. Als je psychologisch flexibel bent, dan ben je je bewust van je gedachten en gevoelens. Daarnaast kan je onderscheid maken tussen welke daarvan productief zijn en welke niet. Bovendien kan je in een bepaalde situatie bewust de meest gepaste reactie kiezen.

Mensen met een grotere mate van psychologische flexibiliteit denken beter na voordat ze tot actie overgaan, daardoor hebben ze het gevoel dat ze meer controle over de situatie hebben. Verder kunnen ze hun aandacht beter verdelen en laten zich niet zo makkelijk uit het veld slaan door felle emoties. Als gevolg daarvan zijn ze minder vatbaar voor een burn out.

Bron: http://www.managersonline.nl/nieuws/9536/succesvolle-manager-weet-woede-te-bedwingen.html

Lees ook:Vrouwen liefst een mannelijke baas
Lees ook:Tip: blog op het juiste platform
Lees ook:Hoe vind je een factoringmaatschappij die bij je past?
Lees ook:Boek bedrijfsmatig succes met social media
Lees ook:Tien tips voor verandering in uw bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.