Duurzaamheidstips voor op kantoor

Duurzaamheid is hét toverwoord van dit decennium, en zal dat voorlopig ook nog wel even blijven. De principes van duurzaamheid werden in het verleden vooral geassocieerd met dromers, hippies en vrijdenkers, maar ze beginnen nu steeds meer gemeengoed te worden. Langzaam maar zeker beginnen we ons namelijk te realiseren dat het zo niet langer meer kan.

Groen imago heeft waarde

Ook ondernemers realiseren zich dat steeds meer. Niet alleen is het label duurzaamheid goed voor het imago, het levert op de lange termijn ook wat op, iets wat (zelfstandig)ondernemers zeker zou moeten aanspreken! Duurzame principes kunnen immers alleen een succes worden indien duurzaamheid hand in hand gaat met economische groei en mooier nog, deze groei juist stimuleert. Een vergroening van het imago kan bijvoorbeeld door de trucks, vrachtauto’s of bedrijfswagens te vervangen voor hybride wagens, of door andere makkelijke aanpassingen!

Simpele aanpassingen

Daarom zijn enkele simpele aanpassingen op kantoor al snel erg rendabel voor een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan de clichés als het vervangen van gloeilampen voor LED-lampen, of het overstappen naar groene stroom. De LED-lampen zijn sowieso economisch rendabel omdat de levensduur van de LED-lamp langer is dan de gloeilamp (ook in relatie tot de aanschafprijs). Groene stroom is over het algemeen duurder dan ‘normale stroom’, echter indien goed gebruikt in uw PR, kunt u wellicht meer klanten aanspreken door uw groene imago.

Vergroening

Verder dan dit komen de meeste ondernemingen vaak niet, daarom nog wat meer adviezen. Een letterlijke vergroening van het kantoor is veel beter voor het milieu. Logisch, want meer planten zorgen voor minder CO2 in de lucht. Bovendien reinigen planten de lucht binnenskamers, wat de arbeidsproductiviteit verbetert doordat dit de concentratie verbetert.

Samenwerking

Om een beter milieu te realiseren, en efficiënter te produceren zijn al veel stichtingen opgericht, zo ook bijvoorbeeld de Stichting Kantoormeubelrecycling. Deze stichting (u raadt het al) recyclet kantoormeubelen. In plaats van deze simpelweg bij het oud vuil te doen, of naar de stort te brengen, waar u vaak nog voor moet betalen, kunt u in dit geval de meubelen meegeven. Dit bespaart u kosten en moeite, en helpt daar bovendien het milieu mee. Zo zijn er tal van bedrijven en stichtingen actief, zeker de moeite waard om naar te kijken!

Artikel van: Marieke van Gorchum, http://huishoudtips.wordpress.com

Lees ook:Top 100 groene bedrijven gezocht
Lees ook:Headlines 19 maart
Lees ook:Athlon Car Lease hoofdpartner in elektrische snelweg
Lees ook:Ondernemers kopen collectief energie in
Lees ook:Geld voor slimme elektriciteitsnetten

3 reacties op “Duurzaamheidstips voor op kantoor

 1. Prevenda

  De laatste generatie LED lampen hebben mijnsinziens onvoldoende capaciteit om kantoren goed te verlichten.

  Gloei lampen en Spaarlampen hebben een grotere capaciteit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  @Prevanda: de ontwikkelingen gaan zeer snel. Ik heb een led-lamp voor op de fiets die een zee van licht geeft (gebruik ‘m voor ATB’en in het donker) en 12 uur brandt op 4 oplaadbare batterijtjes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Prixos

  Handige tips! Ik vind ook dat duurzaamheid erg belangrijk is op het kantoor, vooral in deze tijden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.