Rechtstreekse hulp aan mensen in ontwikkelingslanden met ONEforONE

ONEforONE is een nieuwe onderneming die via het ‘buy one, give one’ principe voor rechtstreekse ontwikkelingshulp zorgt. 

ONEforONE is bewust opgezet als een sociale onderneming. Alle activiteiten worden ontplooid door de ONEforONE BV om zo niet afhankelijk te zijn van subsidies of giften.

Het opgehaalde geld gaat via de Stichting ONEforONE rechtstreeks naar de partnerbedrijven, zoals ToughStuff en Pump Aid. Gezien de bezuinigingen van de overheid is er gekozen voor deze constructie.

Koop je een product van ONEforONE in Nederland, dan help je iemand aan een vergelijkbaar product daar. Stap je bijvoorbeeld over op de ONEforONE energie via Greenchoice, dan ontvangt een gezin in Kenia zonne-energie.

Op deze manier worden ook water en verzekeringen aangeboden. Zo simpel kan helpen zijn. 

ONEforONE is eind 2010 opgericht door Wouter Durville. Durville merkte de ‘buy one, give one’ trend eerder in de USA al op, waarna hij besloot het in Nederland te introduceren.

Ondertussen zijn er al 2300 flessen verkocht, 150 mensen overgestapt op ONEforONE Energie en dat er vraag naar is, blijkt ook uit de grote online achterban.

Lees ook:Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?
Lees ook:Tip: beloning voor duurzame energie
Lees ook:Een succesvolle ondernemer, houdt zijn bedrijf zo simpel mogelijk
Lees ook:Renault Frendzy: mobiel kantoor met ingebouwde BlackBerry
Lees ook:Inzet MKB maakt verschil voor goed doel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.