Handige tariefwijzer voor zzp’ers

761235248_447d64da59_tOp www.eigenbaaswijzer.nl vind je de online Tarief Enquete. Deze is ontwikkeld om inzicht te krijgen in tarieven van zzp’ers per sector en beroep. Zelfstandigen kunnen op deze site hun ervaringen delen met het vaststellen van een uurtarief, kosten, werkervaring en het effect van de economische crisis op het uurtarief. Je kan een keuze maken uit ongeveer 2500 beroepen. Daarnaast kan je het geheel anoniem invullen.

 Tarief Check

Er kan een gemiddeld uurtarief worden berekend voor gegevens van meer dan vijftig personen met hetzelfde beroep. Bij een substantiële dataset met gegevens uit de Tarief Enquête wordt een Tarief Check ontwikkeld. Hiermee kunnen zzp’ers dan hun eigen tarief vergelijken met beroepsgenoten. Die naast hetzelfde beroep ook een gelijkwaardige opleiding hebben en vergelijkbare ervaring hebben genoten.

 Eigen tarief

Zzp’ers zijn vrij om tot een zekere hoogte een eigen tarief te bepalen. Een tarief is verstandig als het zo is opgebouwd dat alle kosten worden gedekt en er daarnaast een reëel inkomen uit de omzet overblijft. Het tarief waarnaar gestreefd wordt, is het hoogst haalbare in de markt. De site is handig als je bij onderhandelingen met (eventuele) opdrachtgevers weet wat de gangbare tarieven in je branche zijn.

Bron: http://www.pleinplus.nl/nieuws/artikel/17082/tariefwijzer_hulpmiddel_voor_zzp27%3Ber

Lees ook:MKB schakelt steeds vaker interimmer in
Lees ook:Slim ondernemersinitiatief: gratis zonnepanelen
Lees ook:Verlaagd BTW-tarief noodzakelijk voor bouwsector
Lees ook:Onderwijswereld bouwt garagebedrijf na
Lees ook:‘Een Tsunami over ZZP-ers’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.